Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2017, 12:31
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Temný Adalbert z Česka bude predskokanom kapely Placebo v Bratislave!

HUDBA
Uložiť Uložené

Placebo oslávi 20 rokov existencie spolu s predskokanom z Česka, ktorý experimentuje s grungeom či elektronikou.

Čas sa neúprosne kráti - už v nedeľu 25. júna ovládne Placebo bratislavskú AEGON Arénu. A fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Popri dvojici Brian Molko a Stefan Olsdal, ktorá zahrá to najlepšie z doterajšej tvorby londýnskej alternatívnej formácie, sa predstaví aj skvelý predskokan. Jeho meno je Vojtěch Štědroň - viac známy je však pod pseudonymom Adalbert. Adalbert má iba 25 rokov, no uspel napríklad v Demovnici Rádia_FM, nahral svoje prvé EP a zahral si pár rokov dozadu aj na maďarskom Szigete. Jeho hudba je príznačne temná - cítiť v nej vplyvy elektroniky, no okrem iného aj grunge a post-rock. Vzorom sú mu samozrejme aj Placebo.

 

Kult menom Placebo oslavuje svoje 20. výročie svetovou šnúrou. Skupina vydala minulý rok kompiláciu A Place For Us To Dream - 20 Years of Placebo, ktorá obsahuje najlepší výber z ich doterajšej tvorby. Svoje miesto si na nej našli hity ako Jesus' Son či Without You I'm Nothing so zosnulým Davidom Bowiem. Duo má na konte osem albumov, minulý rok začala oslava dvadsaťročnice a 25. júna sa bude oslavovať aj v Bratislave. Organizátorom podujatia je produkčná spoločnosť Vivien. Vstupenky na podujatie zakúpiš na www.vivien.sk a v sieti Eventim. 

Domov
Zdieľať
Diskusia