Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2017, 11:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla pripojí svoje nabíjačky k solárnym panelom. Elektromobily tak budú jazdiť vďaka zelenej energii

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Dva palce hore.

Jedným z najtvrdších argumentov voči vozidlám s pohonom na elektriku je fakt, že nie sú až tak zelené, ako si možno o nich niekto myslí. To, že na cestách neprodukujú žiadne environmentu škodlivé emisie hneď neznamená, že tie emisie nevznikajú niekde inde, napríklad pri tvorbe elektrickej energie, ktorú si vybité vozidlá potom pumpujú do batérie.

Veci sa však majú postupom času zmeniť k lepšiemu, pretože spaľovanie fosílnych palív v budúcnosti nahradia solárne panely a obrovské batérie.

Elon Musk totiž na sociálnej sieti Twitter prezradil, že neustále pracujú na tom, aby takmer všetky ich nabíjacie stanice Supercharger jedného dňa odpojili od bežnej elektrickej siete a pripojili k vlastným solárnym systémom. Tie dokážu zachytávať slnečné lúče, premieňať ich na elektrickú energiu a tú uskladňovať vo vlastnom akumulátore, aby tak bola k dispozícii vždy, keď ju bude používateľ Tesly bez šťavy potrebovať.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Samozrejme, nie všetky lokality, kde súčasné Superchargre stoja, spĺňajú nevyhnutné kritéria, ktoré sú v záujme efektívneho fungovania solárnych systémov vyžadované.

Tesla začala s postupnou transformáciou už fungujúcich nabíjačiek ešte dávnejšie, no po úspešne dokončenej akvizícii spoločnosti SolarCity, kedy zároveň uzrel svetlo sveta aj Supercharger tretej generácie s integráciou solárnych panelov a 350 kW výstupom, nabral modernizačný proces markantne väčšiu rýchlosť. V týchto dňoch sme sa navyše dozvedeli, že prístup k zelenej energii dostanú takmer všetky verejne dostupné nabíjacie stanice automobilky Tesla.

Sebestačný Supercharger tretej generácie

Tesla pripojí svoje nabíjačky k solárnym panelom. Elektromobily tak budú jazdiť vďaka zelenej energii
Zdroj: Tesla
Domov
Zdieľať
Diskusia