„Dobrá kaviareň nie je iba o prostredí, ale aj o ľuďoch, ktorí tvoria jej atmosféru. Chceme vám ponúkať zážitok z príjemného oddychu v rušnom centre Bratislavy."
K letu neodmysliteľne patrí sladká chuť. Úderom vysokých, skoro až letných teplôt sme sa z redakcie vybrali na potulky mestom. Prekvapilo nás množstvo nových kaviarničiek a podnikov, ktoré začali lákať zákazníkov na otvorené terasy. Prešlo okolo nás niekoľko turistov, ktorí si sústredene lízali obľúbenú pochúťku do horúceho počasia. V centre mesta nás upútal veľký baner patriaci kaviarni, ktorá má vchod z vrchu Kapucínskej ulice aj zo spodu pri schodoch Klariskej. Dvojpodlažný priestor, kde môžeš vojsť buď do útulnej kaviarničky na lahodný koláč, alebo vstúpiš priamo do zmrzlinárne, nesie príznačný názov podľa svojej ulice - Kapucíno.
„Máme radi to čo robíme a radi stretávame nových ľudí. Vieme, že dobrá kaviareň nie je iba o prostredí, ale aj o ľuďoch, ktorí tvoria jej atmosféru. Chceme vám ponúkať zážitok z príjemného oddychu v rušnom centre Bratislavy. Sme otvorení vašej pochvale, inšpiráciám ako aj kritike. Zlepšovanie je dlhodobý proces a sme na to pripravení."
Priestor, ktorý si v sekunde zamiluješ
Skvelé jedlo, výborná káva, svetlý príjemný priestor a starostlivý usmiaty personál. Vlastnosti, ktoré by mala spĺňať každá zabehnutá či novootvorená prevádzka. Ihneď ťa upútajú pastelové farby do akých je kaviareň so zmrzlinárňou ladená. Za pultom sa na teba usmieva zmrzlinár, cez ktorého ruky prešla výroba každej jednej príchute, z ktorej lížeš svoj sladký ľadový kopček. Priestor, ktorý je ako vystrihnutý z časopisu prináša so sebou dizajn, ktorý v Bratislave doteraz chýbal. Pokiaľ si nemal jeden zo svojich lepších dní, svetlé, pastelové farby ťa privedú na úplne iné myšlienky. „Svetlo a pastelové farby vyjadrujú náš pozitívny pohľad na život."
Zmrzlina, ktorej recept si doniesli priamo z Talianska
Príbeh ich zmrzliny by sa dal vraj zhrnúť do jednej vety. „Jednoducho nás už nebavilo stáť v rade na Koun zmrzlinu, a tak sme si povedali, že si spravíme vlastnú." Išli si teda pre recept do rovnakej školy v Taliansku, kde sa učili pripravovať aj známy bratislavský Koun. Od začiatku mája je ich ponuka rozšírená o vlastnoručne vyrábanú lahodnú zmrzlinu. Na jej prípravu používajú najkvalitnejšie suroviny a na jedno korýtko zmrzliny spotrebujú až dva kilogramy čerstvého ovocia. Ponúkajú aj vegánske zrmrzliny a taktiež ti radi pripravia zmrzlinový pohár podľa predstáv.
Z redakcie sme si pochutnali na lesnom ovocí a malinovej zmrzline v špeciálnom čiernom kornútku.
Makrónky, cheesecake, raw či bezlepkové torty
„Každý deň máme pre vás nové prekvapenia. Ponuka našich koláčov sa priebežne obmieňa. Chceme byť vašou inšpiráciou chutí a vôní. Zahryznite sa do makróniek, cheesecaku, raw torty, alebo bezlepkovej torty."
Či už ideš ráno do školy alebo do roboty, môžeš si vziať svoje coffe to go, na obed prísť na domáce makrónky a večer sa po celom dni schladiť zmrzlinou, ktorá má, nielen podľa nás, naozaj znamenitú chuť!
Viac informácií o prevádzke nájdeš na ich webe, Facebooku alebo Instagrame.