Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2017, 12:22
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najstarší žijúci veterán z druhej svetovej vojny oslávil 111. narodeniny s cigarou v ústach. Denne ich vyfajčí aj 12 a život si stále užíva

ZAUJÍMAVOSTI VOJNY
Uložiť Uložené

Richard zažil udalosti, ktoré si ani nevieme predstaviť.

Na najstaršieho žijúceho človeka ešte zopár rokov stráca, avšak Richard Overton má aj tak svoj vlastný rekord. V súčasnosti je najstarším žijúcim veteránom z druhej svetovej vojny, a tak si za svoju službu vlasti v najhoršom ozbrojenom konflikte v histórii ľudstva vyslúžil už aj niekoľko ocenení. Richard bojoval od roku 1942 do roku 1945 v Tichom oceáne, kde Američania narážali na agresiu a tvrdý odpor japonských imperiálnych síl, čo našťastie prežil a po vojne sa mohol vrátiť späť do vlasti, konkrétne do texaského mesta Austin, kde sa usadil v jednom dome a zostal v ňom žiť až do dnešných dní. Na druhej strane, Richard už zostal na svete aspoň z rodinného pohľadu úplne sám, pretože všetci jeho najbližší rodinní príslušníci už odišli na druhý svet, a preto sa mu ľudia vďaka finančnej zbierke poskladali desiatky tisíc dolárov na to, aby mohol zostať vo svojom dome až do smrti.

Za svoju studnicu dlhovekosti považuje najmä vieru v Boha, ale najradšej má aj tak svoje cigary. Práve cigary Richard fajčí už od svojich 18. rokov a tak skoro sa nechystá prestať, pretože ich denne vyfajčí pokojne aj 12 a dokonca sa už objavil aj v magazíne venujúcom sa milovníkom cigár, takže o jeho najväčšej momentálnej láske niet pochýb. Nám zostáva už len dúfať, že sympatický starček bude pokračovať v živote ešte dlhé roky aj napriek tomu, že už zažil niekoľko zdravotných komplikácií, lenže ak prežil boje v druhej svetovej vojne, potom to ešte zopár rokov musí potiahnuť.

Odporúčané
Zvieratá v armáde: Holub Gustav bojoval proti nacistom, pavián Jackie prišiel v zákope o nohu Zvieratá v armáde: Holub Gustav bojoval proti nacistom, pavián Jackie prišiel v zákope o nohu 3. apríla 2023, 12:30




Domov
Zdieľať
Diskusia