Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2017, 18:23
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prvé ohlasy divákov a kritikov na očakávané sci-fi Alien: Covenant sú tu! Máme sa tešiť na strhujúci film, alebo sa pripraviť na sklamanie?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zatiaľ to vyzerá sľubne!

Pokiaľ čítate Filmkult pravidelne, určite o novom diele série Votrelec s názvom Alien: Covenant viete všetko podstatné. Kľúčovou ale stále ostáva otázka: podaril sa Ridleymu Scottovi ďalší výlet do sveta Xenomorphov? Na vlastné oči sa presvedčíme už o niekoľko dní, oficiálne recenzie zatiaľ nedorazili, ale na Twitteri sa začali množiť prvé stručné ohlasy kritikov a divákov. Čo teda na nový prírastok do série hovoria?

Prvé ohlasy divákov a kritikov na očakávané sci-fi Alien: Covenant sú tu! Máme sa tešiť na strhujúci film, alebo sa pripraviť na sklamanie?
Zdroj: 20th Century Fox

Ak by sme to mali nejako zosumarizovať, tak prví diváci hodnotia film veľmi pozitívne. Paul Shirey napísal: „Alien: Covenant je napínavým, neobyčajným, nočnú moru pripomínajúcim pokračovaním série. Dodal, že ide o krvavý, záhadný a šokujúci obraz miestami regulérneho šialenstva. Zároveň ale poznamenal: „Nemyslím, že všetci diváci budú Covenant milovať. Niektorí ho budú pravdepodobne aj nenávidieť. Ide o pomerne komplexný film, ten typ, o ktorom môžete veľa diskutovať.“

Moderátorka Pandora Christie označila Alien: Covenant za intenzívnu horskú dráhu plnú mysterióznej atmosféry a krvi. „Pravdepodobne dnes nezaspím,“ skonštatovala. Podľa Jamesa Inghama ide určite o snímku, na ktorú sa rozhodne vyplatí zájsť do kina. Film má podľa neho všetky predpoklady na to stať sa úspešným popcornovým hitom. Jordan Samuel dodal, že Covenant je rozhodne výrazne lepší než Prometheus a navracia do série potrebné hororové prvky. Prvé dojmy Aarona Percivala boli tiež pozitívne: „Určite kvalitnejšie ako Prometheus. Posledná tretina ale trochu chaotická. Postavy a hercov som si zamiloval.“

Prvé ohlasy divákov a kritikov na očakávané sci-fi Alien: Covenant sú tu! Máme sa tešiť na strhujúci film, alebo sa pripraviť na sklamanie?
Zdroj: 20th Century Fox

Eric Vespe svoje pocity zhrnul nasledovne: „Covenant sa mi páčil, ale nijako zvlášť som si ho neobľúbil. Fassbender stále skvelý, rovnako ako noví herci.“ Dodal ešte, že Covenant je zaseknutý niekde medzi Prometheom, prvým Alienom a Aliens. „Ale takým spôsobom, že si nie som istý, či to je pre sériu dobrá správa,“ podotkol.

Čiže zatiaľ nedorazila žiadna vyslovene negatívna reakcia, čo je len a len dobre. Očividne sa môžeme tešiť na viac hororovejší, krvavejší a napínavejší príbeh než Prometheus. Na druhej strane, štylisticky na svojho predchodcu predsa len bude nadväzovať. Príbeh by mal byť zároveň komplexnejší a herecky by sme sa snáď nemali dočkať žiadneho výraznejšieho sklamania. V každom prípade: zatiaľ ide naozaj len o prvé dojmy. Oficiálne recenzie napovedia predsa len viac. Alien: Covenant má u nás premiéru 18. mája 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia