Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2017, 19:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Strateného turistu po 9 dňoch v Amazonskom pralese zachránili opice. Ukázali mu cestu k vode, jedlu a nakoniec ho doviedli späť do civilizácie

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON PRALES
Uložiť Uložené

Ak sa človek stratí v Amazonskom pralese, zachrániť ho môžu nečakaní pomocníci.

Nabrať dostatok odvahy na to, aby sa človek vybral s partiou profesionálov hlboko do bolívijskej časti Amazonského pralesa, to nie je poobedná aktivita pre každého z nás. Maykool Coroseo Acuña sa ešte vo februári rozhodol pokochať nedotknutou amazonskou prírodou, a tak sa do pralesa dostal vďaka skupine Max Adventures. Pripojil sa ku väčšej skupine dobrodruhov, spoločnými silami zvládli poobednú prechádzku po pralese, ale keď sa večer Maykool mal dostaviť na sviatočný ceremoniál, ktorým si mal uctiť miestnych bohov za to, že ho do pralesa pustili, Maykool bol odrazu preč. Skupina profesionálov sa vyľakala a začalo sa rozsiahle pátranie po stratenom členovi ich výpravy. Uvedomovali si, že nájsť tohto človeka uprostred pralesa niekoľko kilometrov od najbližšej dediny nebude práve najjednoduchšia úloha, ale aj tak sa niekoľko dní nevzdávali a našli aj pohodenú ponožku.

Strateného turistu po 9 dňoch v Amazonskom pralese zachránili opice. Ukázali mu cestu k vode, jedlu a nakoniec ho doviedli späť do civilizácie
Zdroj: National Geographic

Rýchlo ju identifikovali a potvrdili, že ide o kúsok odevu človeka, ktorého neúspešne hľadajú, a tak si na miesto zavolali aj šamana, aby sa s Maykoolom duchovne spojil a priviedol ho späť do civilizácie. Po neuveriteľných deviatich dňoch sa to naozaj stalo skutočnosťou, pretože Maykool odrazu stál necelý kilometer od pôvodného stanového mestečka a zmätene vykrikoval na svojich dobrodružných kolegov. Oni sa rýchlo vybrali prívitať ho späť a poskytnúť mu potrebnú pomoc, pričom Maykool zvládol svojich deväť dní hlboko v pralese celkom bravúrne. Po návrate do civilizácie sa priznal, že ho niekoľko dní živili opice, ktoré ho nielenže vždy doviedli ku vode, ale ešte mu aj zhadzovali menšie kúsky jedla, aby dokázal prežiť. Maykool sa vraj už pred zmiznutím choval veľmi zvláštne, takže nevieme, čo je na príbehu o opiciach pravdivé, ale radi by sme verili tomu, že počas deviatich dní skutočne nasledoval skupinu opíc, ktorá mu napokon zachránila život.

Domov
Zdieľať
Diskusia