Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 8:57
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dánsky chlapec objavil havarované nacistické lietadlo aj s pilotovým telom priamo na lúke. S otcom sa mu ho napokon podarilo vykopať

ZAUJÍMAVOSTI DÁNSKO LIETADLO
Uložiť Uložené

Z dejepisného projektu sa stal nález mŕtveho pilota.

Daniel Kristiansen nahovoril svojho otca Klausa, aby mu pomohol s projektom na dejepis a keďže ho zaujímalo najmä obdobie druhej svetovej vojny, vydali sa spolu na lúku aj s detektorom kovu, aby sa pokúsili nájsť nejaké fragmenty či úlomky z vojnového obdobia. Spomenuli si aj na príbeh starého otca o tom, že na ich farme neďaleko mesta Birkelse za vojny spadlo nemecké lietadlo, ale nikdy sa z neho nenašli takmer žiadne časti, a tak považovali príbeh za trochu pritiahnutý za vlasy.

Zostali dvojnásobne prekvapení, keď vďaka detektoru kovov identifikovali miesto na poli, kde začali objavovať kovové úlomky a miesto ich zaujalo natoľko, že si od suseda požičali malý báger a po vykopaní jamy v hĺbke až sedem metrov narazili na kusy lietadla spoločne s kosťami a oblečením nemeckého pilota. Lietadlo tam podľa informácií malo spadnúť niekedy koncom roku 1944 a policajné zložky, ktoré prišli na miesto, sa vyjadrili, že by malo ísť o lietadlo Messerschmitt, v ktorých bojovali nacisti. Pozostatky pilota aj lietadla už majú v rukách pracovníci miestneho múzea a onedlho by sme mohli poznať aj identitu mŕtveho vojaka, čo by Danielov projekt spravilo ešte zaujímavejším.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30




Domov
Zdieľať
Diskusia