Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2017, 10:28
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Austrálii už na seba útočia aj pavúky s hadmi. Boj potenciálne smrteľných živočíchov tentoraz vyhral rýchly pavúk so svojím jedom

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA HAD
Uložiť Uložené

Pakobra doplatila na svoj nízky vek.

Pomaly nám začínajú dochádzať slová, ktoré by sme mohli použiť pri opise situácií zachytených v zasnúbenej krajine menom Austrália. Len pred tromi dňami sme s úžasom v tvári sledovali, ako sa smrteľne nebezpečné hady pustili do vzájomného boja a už v tom videu skončila hnedá pakobra východná ako porazená, priamo v žalúdku svojej čiernej a silnejšej kolegyne. Akoby toho pre tieto pakobry nebolo dosť, o pár hodín neskôr sa na Facebooku objavilo video z automobilovej dielne, kde sa do pakobry východnej tentoraz nepustila kolegyňa z príbuzného druhu, ale rovno mimoriadne nebezpečný pavúk. Pavúk s názvom redback, po latinsky latrodectus hasselti, by bol bez podania protijedu schopný zabiť aj slabšieho človeka a toto mláďa pakobry pravdepodobne doplatilo na svoj nízky vek. Nedostatočne skúsený a vyvinutý had dostal od odvážneho pavúka rýchle uhryznutie plné jedu, po ktorom zostal na niekoľko minút paralyzovaný a pavúk napokon svoju skazu dokonal, pretože podľa zamestnancov dielne pakobru skutočne zabil.  

Domov
Zdieľať
Diskusia