Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2017, 16:06
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Legendárna Nokia 3310 sa vracia! Nesmrteľný telefón v novom kabáte predstavia už tento mesiac

TECH
Uložiť Uložené

Pokorí opäť rekordné predaje?

Dnešok jednoznačne nebude patriť žiadnej novinke týkajúcej sa nadchádzajúceho iPhonu či Galaxy S8. Technologický svet doslova šokovala správa o plánoch takmer zabudnutého výrobcu telefónov a smartfónov z Fínska. Reč je prirodzene o Nokii, respektíve jej nových, zatiaľ nepredstavených zariadeniach, ktoré si odbijú premiéru už čoskoro, presnejšie počas Mobile World Congress 2017. Táto konferencia sa každoročné koná v Barcelone a jej typickým znakom je odhaľovanie noviniek z dielní tých najznámejších spoločností. Doposiaľ sme boli zvyknutí najmä na nové vlajkové lode od Samsungu, tento ročník sa však nebude krútiť len okolo nich. 

Legendárna Nokia 3310 sa vracia! Nesmrteľný telefón v novom kabáte predstavia už tento mesiac
Zdroj: blenderartists.org

Je to tak. Legendárny telefón s perfektnou konštrukciou a vynikajúcou výdržou batérie zažije po 17 rokov od jeho vzniku už čoskoro comeback a podľa prvotných ohlasov sa z novej 3310-ky rozhodne brak nestane. Nokia sa má opäť zamerať na celkovú odolnosť a dlhotrvajúcu životnosť batérie, čo s modernými technológiami nebude vôbec problematické docieliť. Detaily ohľadom vzhľadu a technických špecifikácií zatiaľ známe nie sú, no už teraz vieme, že sa syn bude na svojho otca výrazne podobať. Taktiež sa šepká o odporúčanej maloobchodnej cene, ktorá by sa mala zastaviť na nízkej úrovni 59 €. 3310 v novom kabáte má byť primárne určená pre európsky trh ako sekundárny telefón po boku výkonného smartfónu. 

Okrem obnovenej rady tlačidlových telefónov najznámejším zástupcom starej generácie, plánuje Nokia predstaviť i ďalšie dve, zatiaľ nešpecifikované zariadenia. Najpravdepodobnejšie však pôjde o smartfóny s označením Nokia 3 a Nokia 5 určenými pre strednú triedu, čomu nasvedčuje aj ich cena 150, respektíve 200 €. Konferencia štartuje 27. februára a potrvá až do 2. marca, hoci väčšina očakávaných odhalení prebehne už v úvodný deň. Myslíte, že 3310 a ďalšie tlačidlové telefóny sú už len internetovým hitom alebo sa ešte stále nájde dostatok zákazníkov, ktorí potrebujú nielen pekný a rýchly mobil ale aj čosi funkčné a praktické? A takisto nesmieme zabúdať na ikonického Hadíka a či Space Impact a ďalšie primitívne mobilné hry zo začiatku 21. storočia. I tie dopomohli k závratným číslam v podobe 126 miliónov predaných kusov po celom svete. 

Legendárna Nokia 3310 sa vracia! Nesmrteľný telefón v novom kabáte predstavia už tento mesiac
Zdroj: blenderartists.org
Anketa:
Kúpite si novú tritridesinu?
Áno
Nie
Áno
56 %
2901 Hlasov
Nie
44 %
2290 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia