Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 17:55
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Prostredníctvom Google Earth precestoval najznámejšie svetové lokality za vyše 2 minúty

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Nechýba Rio de Janeiro, New York, Paríž, Londýn, Himaláje, Grónsko a ďalšie destinácie.

Cestovanie je jedna z najpríjemnejších vecí, akú máme vôbec k dispozícii, a preto akonáhle máte šancu na "vypadnutie z domu", nikdy neváhajte. Samozrejme, nič ale nie je zadarmo, pretože výlety stoja peniaze, no vždy je len na ľuďoch ako si svoje púte naplánujú. Či už ísť lietadlom, vlakom, vlastným autom alebo stopom, výber je len na vás. A čo tak pokukať kus šíreho sveta iba prostredníctvom vlastného počítača?

Nižšie si predstavíme jedno nezvyčajné video zachytávajúce virtuálnu púť naprieč celým svetom za 2,5 minúty. Jeho autorom je Matteo Archondis z projektu IDEAndo, ktorý strávil dlhé dva dni zhotovovaním screenshotov v populárnom programe Google Earth, kde ich celkovo dal dokopy 3 305. Celá následná post-produkcia zabrala vyše týždňa. Ako sa dá obletieť kus sveta bez pohnutia sa z vlastnej izby? Odpoveďou na danú otázku je nižšie priložené video.

Samozrejme, podobné "cesty" sa nikdy nevyrovnajú reálnym zážitkom, no dobrý pokus. 

Domov
Zdieľať
Diskusia