Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2017, 21:21
Čas čítania 0:00
Jan O.

Nabonzuj niekoho otrasné parkovanie a získaj 12 eur. V Británii testujú novú aplikáciu

ZAUJÍMAVOSTI PARKOVANIE
Uložiť Uložené

Chcel by si si privyrobiť udavačstvom?

Všetci vodiči ten pocit poznajú. Hľadáš posledné miesto na parkovisku pred obchodným domom, konečne sa ti ho podarí nájsť, no zistíš, že ti neostáva nič iné, ako vychrliť poriadnu smršť nadávok, keďže auto vedľa stojí cez dve parkovacie miesta, a ty sa tak na to svoje nezmestíš. To ale spoločnosť CPM UK Car Park Management, ktorá stojí za správou väčšiny parkovísk McDonald's či Tesca ale zmenila. Ak sa ti totiž niečo takéto stane, stačí zdvihnúť mobil, odfotiť miesto činu vrátane EČV vinníka a počkať na odpoveď. Pokiaľ auto správcovia parkoviska vďaka tvojej fotke nájdu, dostane pokutu a do tvojho vrecka poputuje 10 libier, čiže takmer 12 eur.

Nabonzuj niekoho otrasné parkovanie a získaj 12 eur. V Británii testujú novú aplikáciu
Zdroj: Wikimedia Commons; Challisrussia

Stačí sa len registrovať, nainštalovať doplňujúce dáta a potom poslať fotku zle parkujúceho auta. Aplikácia je dostupná na Google Play i na App Store, no zatiaľ funguje len v Spojenom kráľovstve. To sa ale časom môže zmeniť a aj ty tak možno budeš mať čoskoro možnosť niekoho udať za dvanásť eur. Samozrejme, aplikácia už dnes vzbudzuje rad nepokojov, existuje totiž otázka, či je táto cesta udávania etická alebo nie. Aj keby však nebola, parkovanie cez dve miesta etikou tiež veľmi neoplýva.

Domov
Zdieľať
Diskusia