Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2017, 10:05
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Akoby prichádzala apokalypsa zo vzduchu. Hrozivé video zachytáva hustý smog podmaňujúci si Peking, ktorý zostal úplne paralyzovaný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V priebehu 20 minút sa viditeľnosť znížila prakticky na nulu.

Číňania sa síce snažia bojovať proti znečisťovaniu ovzdušia, ale ich súčasné snahy sú stále nabúravané praktikami z minulosti. V zimnom období jednoducho ľudia potrebujú kúriť vo svojich domovoch, a tak Čína spaľuje ešte viac uhlia, aj keď v konečnom dôsledku trpia zase len ľudia. V Pekingu sa v niekoľkých posledných dňoch situácia v súvislosti s výskytom smogu zhoršila natoľko, že boli pozatvárané mnohé školy, prestali lietať lietadlá a ľudia museli nechať svoje automobily doma, pretože viditeľnosť nepresahovala ani len 50 metrov a jazda vo vyššej rýchlosti by mohla byť mimoriadne nebezpečná. Smog teda útočí na dýchacie cesty a spôsobuje množstvo infekcií, ba v horších prípadoch aj rakovinu.

Jednému Britovi pracujúcemu v Číne sa pred pár dňami podarilo zachytiť krátko, ale o to významnejšie video zaznamenávajúce to, ako rýchlo dokáže smog Peking ovládnuť a paralyzovať. Chas Pope si položil svoj smartfón na okno kancelárie a len sa prizeral tomu, ako sa v priebehu 20 minút celé mesto zahalilo do hustého smogu. Chas dokonca vyhlásil, že po 13 rokoch života v Číne ešte taký hustý smog nevidel, a tak len dúfajme, že Číňania svoj plán prejsť na čistú energiu dotiahnu do úspešného konca, pretože žiť v takýchto podmienkach je prakticky neprípustné.  

Domov
Zdieľať
Diskusia