Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2016, 17:17
Čas čítania 0:00
Marek R.

10 vecí, ktoré ste (možno) nevedeli o najlepšom kúzelníkovi s loptou Ronaldinhovi

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vždy bola radosť pozerať na jeho hru.

Ronaldinho je ten typ futbalistu, ktorý asi ani nemá neprajníkov. Veď ktorý futbalista Barcelony sa môže pochváliť tým, že mu zatlieska v stoji obrovská časť fanúšikov na štadióne Realu Madrid? Dinho bol asi najlepší kúzelník s loptou, akého sme všetci videli a budúce futbalové hviezdy budú mať čo robiť, aby ho prekonali v tejto činnosti. Veľká škoda je však to, že na vrchole sa udržal pomerne krátko a nemohol nás tak baviť ešte niekoľko ďalších sezón. 


Aj napriek tomu však zanechal vo futbale obrovskú stopu, na čo sme sa pozreli v tomto článku, teraz sa však zameriame na tie menej známe informácie.

⚽⚽☝@fcbarcelona

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

 

1. Jeho skutočné meno nie je Ronaldinho, ale Ronaldo de Assis Moreira. A keďže meno Ronaldo niesol aj El Fenomeno, pre mnohých najlepší útočník histórie, brazílsky kúzelník s loptou chcel byť iný a originálny a všetci ho tak dnes poznáme pod prezývkou Ronaldinho. Tú však nemá len z tohto dôvodu, ale je tu ešte jeden. Prvýkrát sa s touto prezývkou stretol v čase, keď mal len 8 rokov a bolo to z dôvodu, že na ihrisku počas zápasov vždy patril k najmenším hráčom, ale kvôli veľkému talentu aj k najmladším (Ronaldinho = Malý Ronaldo).

2. Keď už sme pri tom skorom veku, krásny príbeh sa viaže v čase, kedy mal Dinho len 13 rokov. Hovorí sa, že práve vtedy po prvýkrát výraznejšie zaujal médiá a pravdu povediac, ani sa im nečudujeme. Tím, v ktorom Ronaldinho pôsobil, totiž vyhral svoj zápas úplne jednoznačne 23:0. Pri pohľade na výsledok si človek povie, že chalani si asi schuti zastrieľali, no nie je tomu tak. Schuti si zastrieľal totiž len jeden z nich - Ronaldinho. Všetkých 23 gólov totiž padlo z jeho kopačky/hlavy/tela. S jedným hráčom nedáte toľko gólov ani vo FIFE, no Ronaldinho to dokázal v reálnom svete a pozornosť médií bola zaslúžená a ako sa neskôr ukázalo, aj opodstatnená.

3. Ako sa hovorí, neplánované veci bývajú často najlepšie a presne takým príkladom je aj Ronaldinhov prestup do Barcelony. Vtedajší prezident klubu Joan Laporta mal totiž veľký zálusk na Davida Beckhama, no ako iste viete, jeho kroky smerovali do konkurenčného Realu Madrid, kde sa formovali Galacticos. Je teda trochu ironické, že práve Real Madrid má prsty v tom, že Barcelona v danom období vytvorila jeden z najsilnejších tímov histórie. Katalánsky klub sa totiž po neúspechu s Beckhamom zameral na Ronaldinha, porazil v súboji o neho Manchester United a zvyšok je už história. Výhra v Lige majstrov či ocenenie pre najlepšieho hráča pre samotného Ronaldinha sú toho jasným dôkazom.

Obrigado Maradona por tanto carinho, te desejo toda felicidade do mundo! Que tenhas muitos e muitos anos de vida para desfrutar com os que você ama!!!

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

Que horas é o decreto? Kkkk

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

4. Dnes je milión pozretí na YouTube pomerne ľahko dosiahnuteľný krok, no v jeho začiatkoch to bolo nesmierne náročné. Možno vás preto prekvapí, že je to práve Ronaldinho, ktorého video v roku 2005 ako prvé prekročilo túto v tom čase magickú hranicu. Jednalo sa konkrétne o reklamu Nike a normálne ma až teraz vychytila dávka nostalgie, keď som ako dieťa hrával aktívne futbal a neskôr si cez infračervené posielal so spoluhráčmi legendárne Nike reklamy či už s Dinhom, Ronaldom, Henrym alebo Joga Bonito vecičky. A tu ho teda máte. Tiež vás vychytila dávka nostalgie?

5. Ronaldinho je známy svojou obľubou nočného života, a preto sa aj špekulovalo, že Barcelonu opustil preto, aby nemal zlý vplyv na Messiho, ktorý bol vtedy ešte mladé ucho a mohol by skĺznuť do podobných vôd. Aj preto možno nie je až takým prekvapením, že má svoju vlastnú značku kondómov. Spojil sa pri tom so svojím vtedajším klubom, Atléticom Mineiro a ich vzájomný produkt nesie názov Sex Free.

6. Futbalisti a luxusné autá idú ruka v ruke a záľubu v nich má, samozrejme, aj Ronaldinho. V jeho garáži by ste našli Bugatti Veyron, Hummer H2 či Audi Q7, no vo svojej zbierke má napríklad aj súkromné lietadlo.

Ha vinto la pace! #UnitiPerLaPace ⚽

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

Happy Birthday to my friend @iamzlatanibrahimovic, all the best to you and success always.

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

7. Momentálne sú najväčšími marketingovými magnetmi hráči ako Ronaldo, Messi, Neymar alebo Pogba a napríklad v minulosti to bol, ako každému asi napadlo, David Beckham. Beckham je hráč, ktorý je asi najväčšou ikonou futbalu mimo trávnika a tohto sympatického Angličana mal hádam každý rád. Prišiel však rok 2006, večne vysmiaty Ronaldinho v životnej forme a aj samotný Beckham sa musel ukloniť pred obrovským záujmom o jeho osobu. V tomto roku sa tak stáva Ronaldinho najväčším futbalovým marketingovým magnetom a, popravde, ani sa nečudujeme. 

8. S Ronaldinhom chceli spolupracovať mnohé svetové značky. Veľa takýchto spoluprác bolo mimoriadne úspešných, no s jednou sa viaže pomerne zábavná príhoda. Písal sa rok 2011, Coca Cola uzatvára s Dinhom kontrakt, ktorý brazílskemu futbalistovy vynesie ročne 500 000 libier, no už o jeden jediný rok ho americká spoločnosť ukončila. Dôvod? Ronaldinho na tlačovej konferencii pil Pepsi.

9. Rodina vždy na prvom mieste. V čase, keď hráčski agenti zarábajú neskutočné peniaze a niekedy až vydierajú kluby, treba oceniť Ronaldinha, že sa obkolesil rodinou. Brat Roberto je jeho manažérom, agentom a poradcom a sestra Deisi má zas na starosť médiá.

Em 1990, eu e meu irmão @robertodeassismoreira tiramos essa foto para a nossa mãe! #FelizDiaDasCrianças

Fotka uverejnená používateľom Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial),

10. A na záver si dáme moment, ktorý pozná úplne každý, no vynechať ho v takomto článku by bola obrovská škoda. El Clásico, teda zápas medzi kráľovským Realom Madrid a katalánskou Barcelonou, je jedným z najväčších rivalstiev na svete, ktoré okrem samotného diania na ihrisku súvisí aj s politikou. Výsledkom sú okrem dobrého futbalu aj zápasy plné faulov, simulovania, neustáleho dohadovania s rozhodcom či strkaníc, čo vyvrcholilo hlavne, keď na lavičke Madridu sedel Jose Mourinho. Vtedy sa totiž išlo za víťazstvom za každú cenu. Niet preto divu, že oboje fanúšikovské tábory sa zrovna nemajú v láske a piskot na súperových hráčov je aj tu úplne bežný.

O to viac neuveriteľnejší je moment, ktorý sa odohral 19. novembra 2005. V tento deň bolo na programe ďalšie Clásico, ktoré tentoraz hostil Estadio Santiago Bernabéu a medzi oboma rivalmi bol pred zápasom len jednobodový rozdiel. Zápas jednoznačne ovládli hráči blaugranas, vyhrali na ihrisku rivala 0:3. V prvom polčase sa presadil napriek prevahe len Eto´o, v druhom polčase pridal dva góly už aj Ronaldinho, ktorý bol jednoznačne najlepším hráčom na ihrisku. A to vedeli aj fanúšikovia domácich. Keď Dinho totiž strelil svoj druhý gól, stalo sa niečo neskutočné. Fanúšikovia domácich sa postavili a kúzelník s loptou dostal standing ovation od fanúšikov najväčšieho rivala.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia