Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2016, 18:12
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako to dopadlo, keď obrovský žralok vnikol do bezpečnostnej klietky s potápačom? Nikomu nebolo všetko jedno

ZAUJÍMAVOSTI MORE ŽRALOK
Uložiť Uložené

Zábery, z ktorých tuhne krv v žilách.

Potápanie so žralokmi patrí medzi najadrenalínovejšie činnosti, akých sa človek môže zúčastniť. Profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami s podvodným pozorovaním týchto predátorov majú väčšinou všetko kompletne pod kontrolou, ale ako sa hovorí, aj majster tesár sa utne. Zo záberov vytvorených neďaleko mexického ostrova Guadalupe ti možno na pár sekúnd aj prestane biť srdce, pretože v hlavnej úlohe sa predstavil mohutný žralok modrý a partia zvedavcov s dobrodružnou náturou. Pri ich pozorovaní žralokov nemohla chýbať ani oceľová klietka, vďaka ktorej sa ľudia nemusia ničoho báť a živočíchy pozorovať so zatajeným dychom, lenže ako sa zachovať v situácii, keď sa bezpečná klietka odrazu zmení na nebezpečnú?

Žralokovi sa totiž nevedno ako podarilo klietku oslabiť a preniknúť priamo do jej vnútra, kde začal panikáriť a po chvíľke sa mu podarilo ujsť cez narýchlo otvorenú vrchnú časť klietky. Posádka lode však ani netušila, či sa v momente útoku žraloka v klietke niekto nachádzal, čo sa aj skutočne potvrdilo, keď sa o pár sekúnd z vody vynoril vystrašený potápač a vyhlásil, že je v poriadku. Všetkým zúčastneným spadol kameň zo srdca a aj keď to žralok prežil len so zraneniami, našťastie sa nikomu nič nestalo a všetci odišli domov po vlastných.  

Domov
Zdieľať
Diskusia