Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2016, 19:28
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V rumunskej Transylvánii vyrastie osada, kde budú ľudia nažívať ako v 4. storočí. Ak im pomôžeš, môžeš prísť aj na dovolenku

ZAUJÍMAVOSTI RUMUNSKO
Uložiť Uložené

Fascinujúci nápad z Rumunska.

História nás neustále učí o tom, ako sa vyvíjala naša civilizácia, čomu sa venovali naši predkovia a nezabúda nám pripomínať, aby sme neopakovali jej chyby. Štvrté až šieste storočie nášho letopočtu sa potom točilo najmä okolo veľkého sťahovania národov po Európe a Ázii, čo vnuklo nápad jednej rumunskej partii. V nasledujúcich mesiacoch sa totiž budú snažiť od nuly vybudovať špeciálny typ múzea, ktoré nebude len o nezaujímavých prechádzkach naprieč miestnosťami s expontátmi, ale o priamom zážitku so štýlom života spred stoviek rokov. Osada dostala názov Woldburg a jej tvorcovia si ju predstavujú ako malú dedinku v spomínanom 4. až 6. storočí nášho letopočtu, keď sa po Európe premiestňovali okrem iných aj germánske kmene, ktoré koniec koncov boli zodpovené aj za pád Rímskej ríše.

Špeciálna osada by mala byť obývaná celoročne a dobrodruhovia si v nej dokonca budú môcť zarezervovať aj dovolenku trvajúcu pár dní či týždňov pod podmienkou, že pomôžu obyvateľom s každodennými povinnosťami. Jej umiestnenie by malo byť v rumunskom regióne Transylvánia a čo sa týka udržateľnosti, všetko si budú jej obyvatelia pestovať sami, takže vonkajšia pomoc bude obmedzená na minimum. Samozrejmosťou v dedine bude jedno hlavné obydlie a ďalšie príbytky, dielne či stajne, kde sa budú ľudia starať o remeselníctvo aj hospodárske zvieratá a do života by malo byť zakomponované aj náboženstvo, či už kresťanstvo alebo súčasti severskej mytológie, takže človek si bude skutočne pripadať, ako keby sa vrátil v čase.

Domov
Zdieľať
Diskusia