Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2016, 22:38
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenská futbalová reprezentácia neskórovala už 9 polčasov a prehráva aj svoj druhý kvalifikačný zápas

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ani na druhý pokus to nevyšlo a s domácim Slovinskom prehrávame 1:0.

Kvalifikácia na ME 2016 vo Francúzsku skončila mimoriadne úspešne, navyše sme si na spomínanom turnaji zahrali v osemfinále, a tak sme boli zvedaví, ako bude prebiehať tá na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. Už pred samotnou kvalifikáciou sa riešila kauza Kozák vs Stoch, následne sme v prvom zápase prehrali s Anglickom gólom v posledných sekundách zápasu, potom sa riešila kauza Kozák vs Hlavena, no a následne pokazil atmosféru v mužstve Vladko Weiss a Kozákovu družinu tak čakala neľahká úloha. Proti Anglicku sme dokonca ani raz nevystrelili na bránku a navyše sme už niekoľko zápasov čakali aj na gól. Dnes nás čakalo Slovinsko, kedy sme mohli tieto nie zrovna dobré štatistiky prerušiť a prípadná výhra by tak určite vylepšila atmosféru v kabíne.

Slovinsko taktiež nevstúpilo do kvalifikácie víťazne, keď len remizovali s Litvou a oba celky tak túžili mimoriadne po svojom prvom víťazstve pri ceste do Ruska. Trénerovi Jánovi Kozákovi však chýbalo v zápase niekoľko tradičných opôr. Kvôli zraneniu z kádra vypadli Viktor Pečovský, Norbert Gyömbér, Ondrej Duda a Peter Pekarík, kvôli kartovému trestu do zápasu nemohol zasiahnuť kapitán Martin Škrtel a Vladko Weiss je kapitola sama o sebe. Čo sa týka vzájomných zápasov, v boji o postup na MS 2010 sme so Slovinskom odohrali dva zápasy a oba sme prehrali. Najprv sme podľahli Slovinsku na jeho pôde 1:2 a potom doma, keď nám na istotu postupu stačila remíza, sme prehrali 0:2. Predtým sme so Slovinskom odohrali ešte jeden zápas, v roku 2004 sme remizovali 0:0. Slovinsko je tak určite nepríjemným súperom aj napriek jeho postaveniu v rankingu a dalo sa predpokladať, že nás čaká náročný a vyrovnaný zápas.

Základné zostavy:

Slovinsko: Oblak – Struna, Samardžić, Cesar (C), Jokić – Krhin – Kurtić, Birsa, Verbič – Iličić, Bezjak.
 
Slovensko: Kozáčik – Pauschek, Hubočan, Saláta, Ďurica, Švento – Kucka, Hrošovský, Greguš – Mak, Hamšík (C)

#slovenskisokoli v Slovinsku #fandimespolu

Fotka uverejnená používateľom Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial),

Zápas začali aktívnejšie domáci, ktorí aktívne napádali a robili našim chalanom problémy pri rozohrávke. Takmer im tento pressing vyšiel v deviatej minúte, kedy donútili Hrošovského k obrovskej chybe, po ktorej sa už rútil slovinský útočník na Kozáčika, výbornou šmýkačkou však ešte stihol zakročiť Ďurica a nebezpečenstvo bolo zažehnané. Hneď na opačnej strane sa takmer okamžite rodila aj naša šanca, slovinská obrana však bola pozorná. Šancu sme mali aj vďaka priamemu kopu, ku ktorému sa postavil Ďurica, bránku však minul a stále sme čakali na vôbec prvú slovenskú strelu v tejto kvalifikácii. Náš súper stále aktívne napádal, v 23. minúte dostali pod tlak aj nášho brankára, ten však efektnou kľučkou oklamal útočiaceho hráča Slovinska a tento kúsok mu určite dodal sebavedomie. Prvá slovenská strela na bránku prišla v 38. minúte z kopačky Maka, Oblak je však jedným z najlepších brankárov na svete a s touto strelou nemal žiadny väčší problém. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla až v samom závere, kedy mohli domáci ísť do vedenia, Matúš Kozáčik však perfektným reflexívnym zákrokom vyrazil strelu do brvna a prvý polčas tak končí remízou 0:0. 

Druhý polčas nás zo začiatku čakala poriadna nuda, človeku až chýbali ligové zápasy z Anglicka, Nemecka či Španielska a stále sme čakali na výraznejšiu šancu. V 72. minúte sa na trávnik dostáva domáci Kronaveter a trvalo mu len dve minúty, kým sa dokázal presadiť. Výbornú prihrávku mu poslal Ilicic a Kronaveter presnou strelou placírkou prekonáva nášho gólmana. Domáci sa tak dostávajú do vedenia a trápenie našich pokračuje. Do konca zápasu sme neboli schopní s výsledkom spraviť nič a po dvoch zápasoch tak máme na konte 0 bodov po prehrách s Anglickom a Slovinskom. Navyše sme neskórovali už v deviatich polčasoch, keď sa naposledy presadil Marek Hamšík na ME v zápase proti Rusku. Aspoň že tá 21-ka nám robí teraz radosť, no nie?

#slovenskisokoli #repre #fandimespolu

Fotka uverejnená používateľom Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial),

Domov
Zdieľať
Diskusia