Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2016, 18:14
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Potrebuješ zvýšiť úroveň svojho Instagram účtu, aby nebol príliš všedný a obyčajný? Poradíme ti, ako na to

TECH INSTAGRAM TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Krátke, zrozumiteľné a užitočné triky do života na jednej z najpopulárnejších sociálnych sietí.

Základom života na internete je pre mnohých ľudí vlastnenie súkromného konta na Facebooku, YouTube, Instagrame, Snapchate a ďalších podobných platformách. Zamerajme sa ale na tretiu spomenutú sociálnu sieť, teda na populárny Instagram plný pestrých fotografií i videí. V nedávno vydanom článku sme vám ukázali, ako si pohodlne prezrieť všetky svoje najaktuálnejšie štatistiky z overenej stránky, no teraz je čas na niekoľko tipov ohľadom vylepšenia celého konta. Nanešťastie, nekvalitných profilov nájdete celé milióny a ani naše Slovensko nie je žiadnou výnimkou.

Potrebuješ zvýšiť úroveň svojho Instagram účtu, aby nebol príliš všedný a obyčajný? Poradíme ti, ako na to
Zdroj: citylinedfw.com

Poďme na to. Najzákladnejším problémom býva tzv. samoľúbosť (alebo ako daný stav nazvať), pretože ak by ste si náhodou prechádzali slovenských používateľov, tak by ste videli iba rôzne selfie fotky, zábery jedál a ďalších bezduchých a mimoriadne obyčajných vecí, ktoré úprimne nikoho navôkol veľmi nezaujímajú. Celá spomenutá zloba sa ešte znásobí, ak je snímka nebodaj zachytená horším a nekvalitnejším fotoaparátom (prevažne mobilom) s biednym rozlíšením, kedy už ide skutočne o zlý príspevok. A ak sa ku zlému rozlíšeniu pridá aj nevhodne zvolený filter (najlepšie bez neho, nie?) a poprípade katastrofálna úprava, už ide do tuhého. Poďme si ale celý proces vysvetliť poporiadku.

Odporúčané
Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? 18. apríla 2024, 11:30

Dajme tomu, že máte na Instagrame už svoj účet a plánujete začať zdieľať so svojimi kamarátmi a aj s ľuďmi z celého sveta svoje zážitky a podobné záležitosti. Najvhodnejšie je na začiatok si zvoliť tému svojho profilu, teda treba sa rozhodnúť, aké typy fotografií by ste chceli pridávať. Či už sa zameriate na prírodné scenérie, makro, šport, mestský život, ľudí alebo niečo ďalšie, bolo by dobré sa danej témy aj držať, pretože už len týmto jednoduchým  krokom zvyšujete pravdepodobnosť, že vás bude sledovať aj niekto iný než iba spolužiačka z druhej lavice od katedry či váš najbližší kamarát zaujímajúci sa o vaše večerné vysedávanie na balkóne. Váš profil následne vyzerá oveľa krajšie a prehľadnejšie, než keby ste ho pohlcovali skutočne rozličnými príspevkami z desiatok oblastí.

Potrebuješ zvýšiť úroveň svojho Instagram účtu, aby nebol príliš všedný a obyčajný? Poradíme ti, ako na to
Zdroj: Chris Burkard's

Prejdime na pridanie prvého príspevku. Čo odfotiť? Zamerajme sa, že chcete zachytávať prírodu. Tu vám nejako špeciálne neporadíme, nakoľko každý jedinec má svoju vlastnú fantáziu a na Zemi existuje nespočetne veľa miest, kde sa dá odfotiť hocičo a hocijako. Vždy je potrebné byť čo najoriginálnejší a nepridávať obyčajné obrázky zo záhrady za vaším domom alebo iné momentky počas rannej cesty do obchodu. Mrknite na účty skúsených fotografov a inšpirujte sa. 

Keď už ste zachytili niečo podarené, čo sa vám mimoriadne páči a chcete sa o svoj úlovok podeliť so svetom, dôležitý bude samotný popis. Nejde iba o bezvýznamnú kolónku, kde natrieskate hocičo bez rozmyslenia. Netreba ani písať kilometrové slohy, ale niečo výstižné, zložené z jednej až troch viet. Aby ste dosah príspevku zvýšili, je na začiatok priam životne dôležité pridať správne hashtagy. Aj tu platí pravidlo, že čím menej, tým viac. Kvantita < kvalita, vašou úlohou by malo byť ich vypísaním vystihnúť fotografiu, čiže ak ste odfotili horu zahalenú v hustej hmle v pozadí s vychádzajúcim slnko, tak by neuškodilo niečo na spôsob: #nature, #slovakia, #sky, #mist, #forest, #sunrise a ďalšie v podobnom duchu. Jednoznačne, nie je dobré ich napísať cez dvadsať a zahrnúť aj: #l4l, #tvojamanka, #nudim_sa, #bestpicever atď.

Označenia zhrnuté nižšie na Instagrame nefungujú:

Potrebuješ zvýšiť úroveň svojho Instagram účtu, aby nebol príliš všedný a obyčajný? Poradíme ti, ako na to
Zdroj: digitaltrends.com

Do pozornosti treba uviesť aj používanie širokej škály filtrov, ktoré môžu ľahko pomôcť, no tiež aj uškodiť. Logicky nám teda vyznieva skutočnosť, že čím menej filtrov, tým lepšie, pretože niekedy postačí jeden jediný, poprípade maličká úprava tieňov, kontrastu či jasu. Bohužiaľ, veľakrát je bežné naraziť na obrázky priam utopené v desiatkach úpravách, čo vo výsledku vyzerá nepekne. Áno, aj profesionálni fotografi častokrát upravujú svoje úlovky v rôznych programoch a aplikáciách, no určite nie tak, ako 7 0% všetkých používateľov Instagrame, plus vedia, čo vlastne robia a čo chcú úpravou docieliť. Samozrejme, neuškodí ani vynechanie akejkoľvek úpravy, no záleží na vás a fotke. 

Potrebuješ zvýšiť úroveň svojho Instagram účtu, aby nebol príliš všedný a obyčajný? Poradíme ti, ako na to
Zdroj: dailydot.com

Teraz zopár neologizmov - ako mať čo najviac followerov a tiež aj lajkov? Zaručený recept neexistuje, no dá sa vypátrať niekoľko rád. Napríklad, vedeli ste, že keď dodáte ku svojmu príspevku lokalitu, zvyšuje sa jej dosah až o 79 %? Celkom dosť. Jednoznačne nie je dobré dávať na svoj profil niečo, čo ste nevytvorili - cudzie snímky, zábavné obrázky z Facebooku, screenshoty a podobné záležitosti. V spomínanom videu sa dopátrate aj k vetičke, že je adekvátne prestať sledovať ľudí, ktorí nesledujú vás, čo sa ale možno nevyplatí v prípade slávnych osobností či známych inštitúcii, pretože napríklad taká Selena Gomez asi nezačne s údivom sledovať Ferka z Piešťan (Patrika už áno). Na záver sa skúste pohrať so svojim biom i celkovým vzhľadom a úrovňou konta, plus pomáha aj dobrá profilová fotka.

 

Chris Burkard's sa vyjadril, že Instagram je skvelým miestom na uchovávanie zážitkov, pretože jedného dňa bude pre vás ľahké si pozrieť staré príspevky a pripomenúť si, ako ste si v danej dobe žili. Článok mal iba menšiu informačnú úlohu čo a ako, no pánom svojho účtu ste vy. Snáď sme vám aspoň trošičku pomohli. Neurazíme sa ani keď začneš sledovať aj nás, ťukaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia