Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2016, 19:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Petra Sagana vyradil z bojov o medailu defekt. Aj tak všetkým ukázal, že s ním treba počítať aj v tejto disciplíne

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Neuveriteľný štart Tourminátora nestačil. Z tretieho miesta sa kvôli defektu prepadol a náskok nemal šancu dohnať.

Cestná cyklistika má od tej horskej na míle ďaleko. Fanúšikovia Petra Sagana však vedia, ako začínal a že mu to v tejto disciplíne v minulosti šlo veľmi dobre. Jeho rozhodnutie bojovať o medaily práve tu, kedy vytlačil iného slovenského jazdca, ktorý si miestenku vybojoval, bolo kontroverzné, no vody nepokoja sa rýchlo upokojili a všetci už neskôr Peťovi držali palce. Po skvelých výkonoch našich pretekárov na vode a excelentného výkonu Mateja Tótha sme sa teda modlili, aby pribudla aj piata medaila.


Dvojtýždňová Peťova príprava sa prejavila skvelou formou, kedy sa dokázal dostať na 3. miesto v priebehu úvodných minút a aj keď preteky ešte len začínali, vyzeralo to pre nášho reprezentanta veľmi sľubne. Nepýtajte sa ma, ako sa dokázal z posledného miesta prepracovať na 3. tak rýchlo, ale odpoveď je asi jednoduchá - Peter Sagan. Z posledného miesta jazdil kvôli chýbajúcim bodom v rebríčku Cross County, keďže sa Peťo venuje výhradne cestnej cyklistike, ďaleko zaostával za všetkými dnešnými súpermi. Peťo išiel celý čas veľmi dobre a držal sa prevažne na 3. mieste. Po prvom kole však výrazne zaostal, a to kvôli defektu na prednom kolese. Na druhej strane sa na prvé miesto dostal Jaroslav Kulhavý, obhajca zlata z Londýna. Peťovi sa smola vyhýbala na celej Tour, kedy mu vychádzalo takmer všetko. Na predošlých Tout zažil smoly až-až a zdá sa, že ho dobehla aj v Riu. Nabral tak stratu, ktorú mohol dohnať len veľmi ťažko. Celkovo sa tak prepadol na 28. priečku, z ktorej sa postupne dostával do popredia pretekov. Postup však zastavili ďalšie technické problémy. 

Petra Sagana vyradil z bojov o medailu defekt. Aj tak všetkým ukázal, že s ním treba počítať aj v tejto disciplíne
Zdroj: facebook


Vedúcu trojicu tvorili Carlos Coloma-Nicolas, Nino Schulter a Čech Jaroslav Kulhavý. Švajčiar a Čech sa však od Španiela odpútali a v polovici tretieho kola už na neho mali náskok 9 sekúnd. Po treťom kole už Peter Sagan strácal cez 3 minúty a bolo jasné, že to čiastočne vzdal. Dohnať taký náskok je pravdepodobne nemožné, z boja o medailu tak Sagan vypadol skôr, než mohol ukázať, čo v ňom je, aj keď je pravda, že odštartoval skutočne famózne. Nasledujúce kolá sa toho veľa nemenilo, teda až na fakt, že Peter Sagan znovu zaostal, zrejme kvôli ďalším technickým problémom a prepadol sa o ďalších 13 miest. Na tento šport zrejme nebude v najbližších dňoch spomínať v dobrom. V poslednom siedmom kole maž už Schulter viac ako 30 sekundový náskok pre Čechom Kulhavým a preteky mal tak len vo svojich rukách. Peťa zastihol technický problém aj v poslednom kole. 

Petra Sagana vyradil z bojov o medailu defekt. Aj tak všetkým ukázal, že s ním treba počítať aj v tejto disciplíne
Zdroj: facebook

Nino Schurter získal tretiu olympijskú medailu, čím prepisoval anály tohto športu. Po bronze z Pekingu a striebre z Londýna získava aj zlato z Ria. Na druhom mieste prišiel Čech Kulhavý a na tom treťom zase Španiel Carlos Coloma-Nicolas. Náš Peter Sagan dorazil do cieľa medzi poslednými a nebol ani klasifikovaný. Nebyť toľkých problémov, tá prvá desiatka by bola celkom reálna.

Domov
Zdieľať
Diskusia