Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2016, 3:53
Čas čítania 0:00
Marek R.

Usain Bolt vyhráva aj v šprinte na 200 metrov a obhajuje tak ďalšiu zlatú medailu!

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nič iné sme ani nečakali.

Drží svetové rekordy v behu na 100 aj 200 metrov, v týchto kategóriách vyhral na olympiáde v Pekingu v roku 2008 dve zlatá, aby následne o štyri roky neskôr obhájil obidve prvenstvá a v noci zo štvrtka na piatok sa mohla história opakovať, keďže v Riu už stihol opäť obhájiť víťazstvo v behu na 100 metrov. Aj preto je Usain Bolt považovaný mnohými za najlepšieho šprintéra histórie a vďaka jeho osobe sa ľudia z celej olympiády tešia asi najviac práve na šprintérske súťaže. A hoci sa na tejto olympiáde odohrávajú v poriadne neskorých hodinách (2:00 - 3:30), zatiaľ stáli za to.

Ešte v noci zo stredy na štvrtok bolo na programe semifinále tohto závodu a Usain Bolt opäť potvdil pozíciu top favorita, keď do cieľa prišiel s úsmevom v čase 19,78. Jediný, kto sa mu ako tak rovnal, bol Kanaďan Andre De Grasse, ktorý sa s jamajským šprintérom postaral o highlight dňa. Kanadský šprintér totiž dal už do semifinálového súboja úplne všetko, čo zarazilo už priamo počas behu samotného Bolta a začali sa teda na sebe smiať, aj keď ešte ani neboli v cieli. De Grasse aj vďaka tomu zaostal za Boltom len o dve stotiny.

Už semifinále tak jasne naznačilo, že finále mala byť pre Bolta len formalitka, navyše v semifinále neuspel ani jeho pravdepodobne najväčší konkurent, Američan Justin Gatlin, ktorému len tesne ušlo finále. Okrem Bolta sa v semifinálovom behu dostali pod hranicu 20 sekúnd už spomínaný Andre De Grasse a ďalej už len americký šprintér LaShawn Merritt. 

Predpoklady sa aj naplnili a Bolt opäť nemal konkurenciu. Už od začiatku sa rýchlo dostal pred Francúza Lemaitra. ktorý bežal v dráhe po jeho pravej ruke a bolo jasné, že jamajský šprintér je nezastaviteľný a do cieľa príde opäť prvý. Stalo sa tak v čase 19,78 sekundy a Usain Bolt tak získava druhé zlato! Druhý skončil sympatický Kanaďan Andre De Grasse, tretí prekvapujúco Francúz Lemaitre. Bolt bol vo finále dokonca jediným šprintérom, ktorý pokoril hranicu 20 sekúnd, a tak o jeho dominancii niet žiadnych pochybností. Gratulujeme!

Usain Bolt vyhráva aj v šprinte na 200 metrov a obhajuje tak ďalšiu zlatú medailu!
Domov
Zdieľať
Diskusia