Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2016, 11:09
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Je to oficiálne, Peter Sagan mení zamestnávateľa!

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Stal sa ním nemecký tím Bora-Hansgrohe.

To, o čom sa hovorilo už počas nedávno skončených pretekov Tour de France, sa dnešným dňom stalo oficiálnou informáciou. Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan mení po sezóne dres a od roku 2017 bude pôsobiť v nemeckom tíme Bora - Hansgrohe. Obe strany sa dohodli na trojročnej zmluve, ktorej podmienky síce zverejnené neboli, ale hovorí sa o plate 6 miliónov eur ročne, čím by sa zo Slováka mal stať najlepšie platený cyklista na svete. Spolu s Petrom sa do Bory sťahujú aj ďalší traja Slováci - Petrov brat Juraj Sagan, Erik Baška a Michael Kolář, slovenské kvarteto dopĺňa aj poľský cyklista Maciej Bodnar. Do Bory putuje aj český cyklista Leopold König, ktorý už v minulosti za tento tím jazdil. 

Tímový manažér Bory sa vyjadril, že sa usilovali Petrovi  poskytnúť čo najznámejšie prostredie, ktoré by mu dopomáhalo k ďalším skvelým výkonom. Aktuálny majster sveta odchádza z tímu Tinkoff, ktorého majiteľ Oleg Tinkov nemá záujem pôsobiť na poli profesionálnej cyklistiky. Hoci sa v médiách opakovane vyjadril, že pokiaľ Peter získa tri etapové prvenstvá, bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne, ku koncu Tour svoju rétoriku zmenil a ohlásil po tejto sezóne koniec. So Slovákom zrejme do tímu príde aj americký výrobca bicyklov Specialized, ktorý s ním aj naďalej chce spájať svoje meno. Päťnásobného víťaza zeleného dresu na Starej dáme čakajú aj v novej sezóne veľké výzvy. V novom pôsobisku mu želáme veľa šťastia. 

Je to oficiálne, Peter Sagan mení zamestnávateľa!
Zdroj: alchetron.com
Domov
Zdieľať
Diskusia