Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2016, 19:08
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

GoPro ukázalo dychberúce video z novej VR kamery Omni s 360-stupňovým záberom

TECH VIDEO
Uložiť Uložené

Kombinácia šiestich kamier GoPro Hero4 Black a špeciálneho rámu dokáže naozaj fascinujúce veci.

Zanedbávať technologický pokrok si nesmie dovoliť ani taká spoločnosť, akou je úspešný startup GoPro, pretože by tak poskytla obrovskú príležitosť pre neustále silnejšiu konkurenciu a mohlo by to pre ňu znamenať podobný osud, aký postihol aj Nokiu. A aby nám v GoPro dokázali, že nič podobné v blízkej budúcnosti neplánujú, ešte počas minulého roka predstavili netradičnú akčnú kameru Omni určenú na zaznamenávanie obsahu pre virtuálnu realitu. Tento kúsok, ktorého cenovka vystrelila na takmer 5-tisíc dolárov, pozostáva až zo šiestich vzájomne synchronizovaných kamier GoPro Hero4 Black a dokáže tak vyhotoviť 360-stupňové video zábery v 8K rozlíšení. Doteraz sme však mali k dispozícii iba technické špecifikácie, ktoré nám o samotnej kvalite viac-menej nič bližšie nehovorili.

S čerstvým videom, kde máme možnosť vidieť dychberúce akčné kúsky niekoľkých známych freestyle lyžiarov priamo na zasnežených kopcoch v rakúskych Alpách, sa to ale v týchto dňoch konečne zmenilo. Môžeme preto teraz bez obáv povedať, že čakanie na kameru Omni rozhodne stojí za to. Aby ste si ale 4K video dokázali užiť naplno, je nevyhnutné vlastniť VR headset. V opačnom prípade to za veľa stáť rozhodne nebude, pretože zmena pohľadu vyžaduje používanie virtuálneho ovládača v ľavom hornom rohu. A pokiaľ má niekto buď o samotný rám v hodnote 1 500 dolárov alebo rovno o kompletnú kameru náhodou záujem, predbežné objednávky začal americký výrobca brať už minulý mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia