Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2016, 16:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

HTC už o pár dní predstaví nový hi-tech smartfón. Ponúkne dvojitý fotoaparát a elegantné krivky

TECH
Uložiť Uložené

Odhalenie ďalšej netrpezlivo očakávanej vlajkovej lode sa nezadržateľne blíži. HTC už prezradilo aj konkrétny dátum, kedy tento deň D nastane.

Nová generácia modelovej rady One M od taiwanského výrobcu mala byť známa už na tohtoročnom podujatí Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Keďže ale vývoj nenapredoval podľa predstáv, časové oneskorenie spôsobilo, že vrcholový manažment musel prijať dodatočné opatrenia, aby na spotrebiteľský trh náhodou nevypustili niečo, čo zostane bez úspechu. Niežeby sa niečo také v mobilnom priemysle z času na čas nestalo, HTC si to však už dovoliť určite nemôže, pretože niečo podobné zažila ich vlajková loď One M9 a One M8 z roku 2014. Ak by sa to teda náhodou zopakovalo, novinka môže tentokrát potopiť celú spoločnosť ku dnu. Očakávania od nadchádzajúceho Android smartfónu One M10 sú preto naozaj vysoké, čo nepochybne vie aj samotný manažment, ktorý potreboval čas na doladenie posledných detailov. A keďže je dátum predstavenia konečne oficiálne potvrdený, nastal ideálny čas na rýchle zhrnutie všetkých dôveryhodných informácií.

Momentálne máme k dispozícii poriadnu kôpku špekulácií týkajúcich sa ako hardvérovej výbavy, tak aj konštrukčného spracovania či dizajnu. V technologických kuloároch najčastejšie spomínajú Quad HD displej, čipset Snapdragon 820, 12 MPx foto zábery, až 5 GB RAM alebo čoraz populárnejší USB Type C slot. A niečo dokonca prezradil sám výrobca. Ešte dávnejšie totiž zverejnil na sociálnych sieťach render, kde bolo možné vidieť dva fotoaparáty hneď vedľa seba a text "Prvý na svete, prvá trieda, zadná a predná strana". Z toho vyplýva, že netradičný foťák integroval nielen na prednú, ale aj na zadnú stranu konštrukcie. Rovnako je pomerne jednoduché vyvodiť záver, že i keď niekoľko dvojitých fotoaparátov na trhu už bolo, ten v HTC One M10 bude iný. Ďalší render zase odhaľoval krivky konštrukcie, ktoré sa podobajú krivkám záhadného smartfónu s kovovou unibody konštrukciou na taktiež nedávno zverejnených živých fotografiách, avšak ten má už iba jeden zadný fotoaparát. Je tu teda ešte stále veľa otázok a zatiaľ takmer žiadna odpoveď, preto si musíme trpezlivo počkať až do 12. apríla, teda dňa, kedy príde nástupca za HTC One M9 z minulého roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia