Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2016, 12:02
Čas čítania 0:00
Tibor P.

J. K. Rowlingová opäť poteší fanúšikov Harryho Pottera, tentokrát štyrmi novými príbehmi

KULTÚRA HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Prvý z nich uzrie svetlo sveta už dnes.

J. K. Rowlingová je v posledných mesiacoch znova v kurze. Napriek tomu, že už uplynulo niekoľko rokov od vydania poslednej knihy zo série kníh o Harrym Potterovi, rovnako ako aj od premiéry posledného filmu, čarodejníckeho sveta nebudeme mať ani v najbližšom období nedostatok. Najskôr v lete dostane podobu divadelná hra The Cursed Child, ktorá bude sledovať neskoršie udalosti zo života asi najznámejšieho čarodejníka, aby nám v novembri Warner Bros ponúklo spin-off v podobe Fantastic Beasts and Where to Find Them. Dvadsiate roky v New Yorku a Newt Scamander ako zamestnanec Ministerstva mágie a britský čarodejník v americkom Veľkom jablku, ktorého stvárni na striebornom plátne oscarový Eddie Redmayne. 

A aby toho nebolo málo, prichádza The History of Magic in North America. Takýto názov ponesie séria štyroch príbehov o čarodejníkoch zo Spojených štátov amerických, z ktorých prvý diel bude zverejnený už dnes na stránke pottermore.com približne o 15. hodine, pričom každý deň pribudne jeden príbeh. Takmer dvojminútová upútavka nám v stručnosti prezradí, čo môžeme od tejto minisérie očakávať a na čo sa môžeme tešiť. Ako už názov napovedá, presunieme sa do New Yorku, a tak, ako aj pri chystaných Fantastic Beats, aj tu musíme oceniť to, že sa dejová línia príbehov presúva z Británie až za veľkú mláku. To otvorilo Rowlingovej opäť neobmedzené možnosti sa dosýta po literárnej stránke ,,vyblázniť" a ponúknuť tak dychtivým čitateľom to, po čom tak veľmi túžia - aspoň na krátky čas sa opäť ponoriť do sveta, na ktorom vyrástla aspoň jedna generácia. Tak čo, čarodejníci, tešíte sa?

Domov
Zdieľať
Diskusia