Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2016 o 18:41
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Obľúbený seriál The Walking Dead tak skoro neskončí

FILMY A SERIÁLY THE WALKING DEAD
Uložiť Uložené

Ako dlho ešte budeme sledovať Ricka a jeho skupinu bojujúcu proti celej planéte? Na otázku už poznáme odpoveď.

Momentálne sme v polovici šiestej série a po priemernom mid-season finále z konca novembra ste možno ďalší zo skupiny ľudí, ktorá si spolu s čakaním na februárové pokračovanie kladie otázku: ,,Ako dlho budeme ešte sledovať Ricka a jeho skupinu v postapokalyptickom svete ničeného zombie nákazou?" Keďže seriál sa drží na hornej priečke americkej stanice AMC a sledovanosť má neustále na vysokej úrovni, logicky sa pokračuje ďalej. Veď siedma séria je už dávno potvrdená. Ja sám si už myslím, že skupinka putuje svetom príliš dlho, hlavné postavy v podstate aspoň vo väčšine ostávajú nažive, samé o sebe to je už monotónne. Chýbajú tomu zvraty, momenty prekvapenia a niečo, čo diváka pevne chytí a s pomocou poriadnej atmosféry prinúti každú epizódu dopozerať so zimomriavkami po tele. V tejto sérií sme také diely videli asi len tri alebo štyri, a aj to boli zväčša tie úvodné, ako sa patrí. Nehovorím o tom, že sa neustále objavujú nové postavy, ktoré prichádzajú a odchádzajú a nedá sa k nim vytvoriť poriadny vzťah (viaceré z nich sa správajú akoby celé obdobie nákazy prespali a teraz sa nevedia ani brániť). Skrátka to nemá už taký náboj ako kedysi, ale ľudia si stále želajú viac a viac. My sme sa k tomu vyjadrili v článku tu.

Obľúbený seriál The Walking Dead tak skoro neskončí

Stránka Vulture si s AMC urobila interview a odpoveď na otázku vyššie by mohla byť zhrnutá do jedného slova: Donekonečna. Jedným z faktorom je aj prepojenie s komiksami, ktoré taktiež dopomáhajú k úspechu seriálu a pre tvorcov sa považujú dokonca až ako jeho DNA. Robert Kirkman, ktorý v nich píše každý riadok dialógov, sa stále cíti rovanko ako pri písaní prvého čísla. 

Odporúčané
10. séria The Walking Dead sa skončí epickým finále už tento rok. Uvidíme aj nový spin-off World Beyond 10. séria The Walking Dead sa skončí epickým finále už tento rok. Uvidíme aj nový spin-off World Beyond 27. júla 2020 o 16:27

,,Poviem vám, že o konci The Walking Dead vôbec nerozprávame. Dohadujeme sa o tom, ako s touto #1 televíznou show pokračovať, aby bola aj naďalej tak živá a ponúkala nové nápady, ako to robí v poslednej sérii. Pre značku sme veľmi citliví ohľadom každého aspektu a snažíme sa docieliť, aby sme boli neustále originálni a prichádzali s niečím nevideným. Určite to neberieme len ako samozrejmosť. Momentálne sa naše plány zaoberajú budúcnosťou a nie sú zamerané na koniec TWD." parafrázovaná odpoveď riaditeľa AMC, Charlieho Colliera.

V neposlednom rade bol hlavný ťahúň a tvorca TWD, Frank Darabont, z AMC v polovici druhej série vyhodený, čo spôsobilo rozruch. Zatiaľ čo on chcel ponechať seriál vo veľkom štýle, AMC si chcelo zvoliť lacnejšiu cestu, a to vo všetkých smeroch. V skratke došlo ku konfliktu a nikto sa o tom príliš nechcel verejne vyjadrovať. Rozpočet pre prvú, šesťdielnu sériu, mal byť rovnaký ako pre ďalšie, dvakrát tak dlhé (o 20 % nižší). Síce nešlo len o peniaze, ale problémy boli aj v produkcií a v strihu jednotlivých epizód. Okrem toho išlo aj o peňažný súboj s ostatnými seriálmi na AMC, ako bol aj napríklad Breaking Bad. Doteraz boli informácie viacmenej zatajované a nevedelo sa presne, čo sa stalo. Vieme však, že Darabont z odchodu nebol veľmi nadšený a hercom na rozlúčku dokonca napísal listy. S pár z nich už v minulosti pracoval na hororovej snímke The Mist (2007), konkrétne s hercami Laurie Holden (Andrea), Jeffrey DeMunn (Dale Horvath), Melissa McBride (Carol Peletier) a ďalšími. The Walking Dead sa napriek všetkému posúva ďalej a ku jeho koncu sa ani zďaleka nepribližujeme. Ako to vnímate vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia