Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2015, 14:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Svetoznáma konferencia TEDx sa opäť vracia do metropoly východu!

REFRESHER KOŠICE
Uložiť Uložené

Originálna udalosť pre všetkých, ktorí majú radi netradičné témy a originálne riešenia, zavíta do Košíc už 10.10.

Magický dátum 10.10. tohto roku je dňom, kedy sa čoraz populárnejšia konferencia TEDx vo svojom lokálnom vydaní uskutoční v košickej Tabačke Kulturfabrik. Tento v poradí štvrtý ročník bude zastrešený námetom blízkym azda každému z nás – „s hlavou v oblakoch“. Pre záujemcov je už na webe tedxkosice.com spustená registrácia, takže neváhajte a klikajte, aby sa vstupenky ušli aj vám.

TEDx je prísne neziskové a nezávislé podujatie, ktorého filozofiou je prezentovať myšlienky hodné šírenia. A tých nikdy nie je dosť. Usiluje sa však spojiť predovšetkým invenčnosť, originalitu, nekonvenčné nápady a čokoľvek, čo môže spraviť svet lepším miestom pre život. Jeho posolstvo tak prekračuje atmosféru konferencií tak, ako ich poznáte a robí z nich príjemný a inšpiratívny zážitok.  Rečníci, ktorých pozývame, majú čosi spoločné: atraktívne a dynamické vystúpenia, netradičné témy, kreatívne riešenia, fascinujúce príbehy. Neformálna pohodová atmosféra a spokojné brušká čakajú na každého. Prednášky rečníkov na TEDxKošice sú dopĺňané hudobnými predstaveniami, kvalitným cateringom a rôznymi sprievodnými aktivitami. A nájde sa aj nejaké to prekvapenie.

Svetoznáma konferencia TEDx sa opäť vracia do metropoly východu!

Koho však budete počuť tento rok? Ako prvých z line-upu predstavujeme Jána Baláža, kozmického fyzika, s ktorým pristaneme na kométe a Ľubu Lapšanskú, zakladateľku združenia Slovenské duly, ktorá nás vezme na pôrodnú turistiku. Zo zásuvky architektov vyberáme Soňu Pohlovú a Tomáša Žáčka s ich Ecocapsule, na otázku „prečo míňame viac než zarobíme?“ vám odpovie odborník na ekonomiku Miroslav Oros a okienko hostí uzatvárame so všestranným Milanom Kolcunom, známym sprievodcom po Košiciach, polyglotom, učiteľom, spisovateľom, moderátorom, tlmočníkom a prekladateľom v jednej osobe. Samozrejme, za oponou bude na vás čakať hostí viac. Zvyšok vám však prezradíme postupne, preto nás nezabudnite sledovať. 

Pozrite si aj jednu z vybraných prednášok košického TEDu.

Domov
Zdieľať
Diskusia