Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2015 o 13:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Po šiestich rokoch sme sa dočkali oficiálneho pokračovania Angry Birds!

TECH
Uložiť Uložené

Po odvodených dieloch Space či Star Wars prichádza aj skutočné druhé pokračovanie.

Písal sa rok 2009, kedy spoločnosť Rovio Entertainment predstavila na prvý pohľad tuctovú hru s jednoduchou grafikou aj princípom, keďže jedinou úlohou bolo búrať budovy a ničiť zelených nepriateľov za pomoci vtáčikov s rôznymi schopnosťami a vlastnosťami. V začiatkoch sa titul tešil extrémne veľkému úspechu aj počtu stiahnutí, no poctivý hráč dokázal zhltnúť množstvo levelov za pár dní, a tak boli tvorcovia nútení pustiť sa do produkcie rôznych odvodených verzií, ktoré sa však líšili len pozadím. Na rôznych platformách zaznamenala hra viac ako dve miliardy stiahnutí, ak rátame riadne aj spomínané špeciálne vydania, no viditeľný úpadok ziskov v poslednom roku prinútil spoločnosť k tomu, aby Angry Birds inovovala viditeľným spôsobom, vďaka čomu by sa opäť mohol naštartovať záujem používateľov smartfónov a tabletov.

Práve dnes, 30. júla, sme sa dočkali druhého oficiálneho pokračovania kultovej hry, ktoré sa môže pýšiť nielen vylepšenou grafikou a spracovaním. Do Angry Birds 2 pribudne nový vtáčik Silver, kúzla namiesto bonusov, viacúrovňové kolá a súboje s veľkými "bossmi". Tvorcovia sa budú snažiť zvrátiť nepriaznivý ekonomický výsledok z minulého roku - 74-percentný úpadok ziskov a dúfajú, že dvojka nebude len jednorazovou záležitosťou tých, ktorí už majú za sebou úvodný diel, ale aj pre ostatných. V prípade, že by ste si chceli zahrať už teraz, titul je dostupný pre platformy Android a iOS.

Po šiestich rokoch sme sa dočkali oficiálneho pokračovania Angry Birds!

Domov
Zdieľať
Diskusia