Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2015, 10:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Uncharted 4 ukázalo novú porciu z hry. Grafika, fyzika a celkový pôvab sú ešte na vyššej úrovni ako predtým

TECH
Uložiť Uložené

Pripravte sa na akčnú jazdu, z ktorej nikdy nevystúpite a budete sa báť jej konca. Uncharted 4 pokračuje v E3 gameplay videu a nám už tečú slinky.

Naughty Dog je štúdio, ktoré mi skrášlilo detstvo Crashom, pokračovalo v puberte, no bohužiaľ mi od nich pár titulov uniklo. Aj preto som na jesennú Uncharted kolekciou nabudený viac než dosť. Na jar 2016 ale príde ukončenie príbehu Nathana Drakea, hlavnej postavy tejto série, z ktorej sme videli tri gameplay videá. Každé z nich je vynikajúce a jedinečné, respektíve ukazuje práve výnimočné, jedinečné, úchvatné a tak trochu aj revolučné aspekty hrateľnosti. Najprv vás zasiahne grafika, potom fyzika, nádherná práca s blatom, zachytávanie špiny na oblečení, interakcia s prostredím, prostredie samo o sebe, milióny detailov, no všetko je to vlastne v porovnaní s celkovým feelingom a budovaním napätia a akčnej sekvencie prekonávajúc tú predošlú len jeden veľký detail. 

Sľúbené sú vysoko detailné lokácie, bohaté prostredia plné rastlín, ľudí, domov či detailov. Ako som už spomínal a ako to ukazuje aj gameplay, Drake bude reagovať aj na vonkajšie podnety, rovnako tak budú fyzikálne „žiť“ asi všetky materiály v hre. Fyzika a grafika budú nepochybne na vysokej úrovni, nehovoriac o vysokom leveli zábavného a akčného gameplayu, a tak dúfame, že to takto bude skutočne vyzerať aj vo finále. Asi preto aj pobeží Uncharted v 30 FPS a 1080p, hoci multiplayer a taktiež prvé tri remasterované časti pôjdu dokonca v 60 FPS. V prípade, že The Last of Us 2 neukončí cyklus aktuálnej generácie konzol, budeme môcť hovoriť o definitívnom regrese technológií. A čo vlastne ponúkne hra? Okrem akcie to bude dôležitosť stealth prístupu, rôzne hádanky a logické riešenia, taktika, naháňačky na vozidlách, spolupráca s inými postavami - vašimi súdruhmi a mnohé ďalšie. Viac sa ale dozvieme v ďalších porciách gameplayu a informácií.

Nedávno sa objavili správy, že 8 mesiacov práce Amy Hennig sa zahodilo do koša. Vývoj Uncharted 4 totiž prevzal tím vyvíjajúci The Last of Us, ktorý si to predstavoval trochu inak. Všetko ale nasvedčuje tomu, že identita série sa zachová, pridajú sa nové elementy a opäť budeme deň pred príchodom kuriéra slintať a nabíjať ovládače na PS4. Máme tak za sebou celé gameplay demo z E3. Aké máte zatiaľ pocity? V redakcii sa už nevieme dočkať, nakoniec, pravdepodobne pôjde znova o najlepšiu hru roka, ktorej technológiu, príbeh, veľkolepé momenty počas hrania nielen vďaka nascriptovaným úsekom atď. neprekoná nič. Uncharted 4: A Thief's End vyjde na jar budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia