Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2015, 19:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový marec v kinách - hlučné ticho pred búrkou

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V marci uvidíme v kinách Chappieho, režijný debut Russella Crowa, animák Home, Divergenciu a mnohé ďalšie.

Február je takmer za nami. Dočkali sme sa slabých 50 Shades, ale aj perfektnej Vaughnovky či špionážneho akčňáku, akejsi pocty originálnym bondovkám, Kingsman. Čaká nás ešte Oscarovka The Theory of Everything so skvelým Eddie Redmaynom (v noci dostal za tú rolu Oscara), no my sa už pomaly presúvame mysľou na marec. Ten ponúkne z každého žánru trošku, no najmä vyplní funkciu ticha pred búrkou. 

1. Chappie (6. 3.)
Ďalší film talentovaného režiséra Neila Blomkampa, ktorému očividne chutí sci-fi, sa volá Chappie a bude o blízkej budúcnosti, kedy prácu policajtov robia špeciálne vyrobení roboti. Jeden z nich sa však stane revolučným. Dokáže cítiť, rozprávať, myslieť, produkovať a hlavne dokáže rozoznať dobro od zla. V hlavných úlohách Sharlto Copley ako Chappie, Hugh Jackman ako „záporák“, Sigourney Weaver či hudobná skupina Die Antword. Ak sledujete nás alebo Filmkult, určite už viete, že Blomkamp v týchto chvíľach už intenzívne pracuje na 5. Votrelcovi. Pre Chappieho máme pripravené aj preview, ktoré vám doručíme ešte do konca mesiaca.


2. Wild (6.3.)
Režisér Jean-Marc Vallée, ktorého budete poznať vďaka skvelému Dallas Buyers Club s Matthewom McConaugheym, dorazí do kín so životopisnou drámou Wild, ktorá nám rozpovie príbeh Cheryl, ženy zničenej rozvodom a smrťou matky. Po známostiach na jednu noc či drogách sa impulzívne rozhodne bez akýchkoľvek skúsenosti zdolať PCT - Pacifik Crest Trail, teda najdlhšiu (1770 km), najťažšiu a najnebezpečnejšiu trasu v Amerike. Prakticky nás čaká ďalšia nebezpečná cesta očarujúcou, ale nebezpečnou prírodou, ktorá po všetkých zvládnutých nástrahách opäť postaví hlavnú postavu na nohy. V hlavnej úlohe Reese Witherspoon.


3. Water Divinier/Cesta nádeje (6.3.)
Režijný debut Russella Crowa pojednáva o vojenskej dráme z prostredia 1. svetovej vojny, kedy sa rúcala veľkolepá Osmanská ríša. Joshua Connor (Crowe) má zvláštny talent na hľadanie vody pod zemou, a to vo vyprahnutej pôde. Aby našiel a zachránil svojich 3 synov, musí sa dostať z nepriateľského územia práve vďaka svojmu inštinktu. Hrajú Russell Crowe, Olga Kurylenko či Jai Courtney.


4. Run All Night/Nočný bežec (12.3.)
Ďalšia nezaujímavá, nenápadná, klišé Neesonovka, ktorej sa pokojne môžete vyhnúť a o nič neprídete. Prípadne si počkajte na DVD/BR a pozrite si to v pokoji doma. Synopsa hovorí o úspešnom zabijakovi Jimmym, ktorého 30 rokov prenasleduje neoblomný detektív, ktorý je však vždy krok pozadu. Jimmy sa utápa vo whisky, avšak, jedného dňa dostane echo, že mafia chce zabiť jeho syna. Musí sa tak rozhodnúť a vybrať si medzi skutočnou rodinou a rodinou, ktorú si vybral ako mladý zločinec. Hrajú Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris či Vincent D'Onofrio.


5. Two Days, One Night/Dva dni, jedna noc (12.3.)
Francúzska dráma, o ktorej je počuť najmä vďaka festivalovkám a údajnému skvelému výkonu oscarovej Marion Cottilard. Synopsa hovorí o Sandre pracujúcej v miestnej solárnej elektrárni práve sa zotavujúcej z depresií, ktoré boli dôvodom jej častej absencie v práci. Vedenie spoločnosti nemá záujem o takýchto zamestnancov, no nechce vystupovať v zlom svetle. Finálne rozhodnutie o Sandrinom osude tak necháva na jej kolegoch, ktorí majú určiť, či Sandra o prácu príde alebo nie. Ak áno, budú si môcť ponechať svoje ročné bonusy vo výške 1 000 Eur, a ak nie, tak o ne prídu. Film natočili Jean-Pierre Dardenne a Luc Dardenne (Rosetta, Chlapec na bicykli, Syn), pričom napísali aj scenár.


6. Mirage (19.3.)
Tento maďarský western vznikal aj za pomoci slovenskej strany, pričom nejde len o ďalší no-name prírastok do maďarskej kinematografie. Už podľa traileru môžeme usudzovať, že sa dočkáme kvalitne zrežírovaného zaujímavého scenára. Na svetových festivaloch snímka uspela, tak dúfame, že uspeje aj v očiach slovenských nadšencov.


7. Divergent: Insurgent (19.3.)
Druhý film zo série Divergence predstaví okolitý svet, vsadí hlavne na rozvíjanie postáv a akcie, pričom by sme sa mali dočkať ďalších dôležitých udalostí v diktátorskom svete, o ktoré sa buď priamo alebo nepriamo postará Tris (Shailene Woodley). Ak by som jej charakter mal v skratke opísať, tak by som povedal, že ide o akýsi revolucionárskejší ekvivalent drozdajky, teda Katniss.


8. Home/Konečne doma (26. 3.)
DreamWorks Animation ponúknu originálny obraz o živote istého mimozemského druhu - Buvoch. Miesto nôh majú chápadlá a považujú sa za pracovitú rasu. Už dlhú dobu putujú intergalaktickým priestorom v snahe nájsť novú planétu, na ktorej by mohli žiť v mieri. Ich domov totiž zničili Borgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu naštvali a teraz ich prenasledujú po celom vesmíre. Z trailerov vieme posúdiť, že pôjde o príjemnú a snáď aj miestami vtipnú rodinnú zábavu. Dabovali Rihanna, Jim Parsons (Sheldon) či J-Lo. Režíroval Tim Johnsom (Mravec Z, Za plotom), takže kvalita by tam byť mala.


9. Gunman (26.3.)
Sean Penn sa po včerajšom nevhodnom vtipe na adresu mexického režiséra Alexandra Gonzaleza Inaritu (Birdman) asi v médiách tak rýchlo neukáže. Mal by ale propagovať svoj najnovší film Gunman. Ide o vôbec prvý čisto akčný film, ktorý tento perfektný herec natočil. Príbeh je síce klasické klišé o bývalom zabijakovi (keď zostarne Statham, bude točiť rovnaké filmy... vlastne, netočí ich už teraz?), ktorý sa musí postaviť svojej bývalej organizácii. Po krku mu pôjde Javier Bardem a ten si rozhodne tlmič na zbraň nedáva. Budeme sa modliť, aby Penn nesklamal a priniesol kvalitnú akčnú jazdu. Režíruje Pierre Morel (96 Hodín, Okrsok 13).


To by bolo všetko. Marec bude zaujímavý, avšak skúpy na veľkofilmy a oscarové snímky. Ako som vravel, pôjde o akési hlučné ticho pred búrkou. Čoskoro totiž začína blockbusterová sezóna a tešiť sa tak môžete na druhých Avengerov či Furious 7 už v apríli.


Pre viac informácií o filmoch či seriáloch sledujte Filmkult. 

Domov
Zdieľať
Diskusia