Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Footshop. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
dnes 16. októbra 2024 o 16:00
Čas čítania 4:24
Richard Balog

TOP 10 modelov jesennej obuvi pre mužov a ženy. V kurze sú štýlové kúsky od UGG® a Dr. Martens aj technické siluety Salomon

TOP 10 modelov jesennej obuvi pre mužov a ženy. V kurze sú štýlové kúsky od UGG® a Dr. Martens aj technické siluety Salomon
Zdroj: UGG®
MÓDA MÓDA QUEENS
Uložiť Uložené

Finálny výber záleží len na tvojom vkuse a na tom, koľko eur si ochotný/-á minúť. Rozhodni sa správne.

Zvládnuť celú jeseň a zimu v teniskách nie je najlepší nápad, čo máme sami odskúšané a neodporúčame to. Ak chceš udržať svoje nohy v teple a suchu počas sychravých chladných dní, mal/-a by si siahnuť po modeloch pevnej obuvi, ktoré sú zahalené do odolných materiálov.

Čo však neznamená, že vzhľad a štýl je v úzadí. Pozri si TOP 10 modelov jesennej obuvi pre mužov a ženy – v kurze sú štýlové kúsky od značiek UGG® a Dr. Martens, ale tiež technické siluety Salomon. Vo väčšine zvládneš ľavou zadnou aj zimnú sezónu, pričom ako bonus sme vybrali ikonickú pracovnú obuv Timberland®, ktorú určite dobre poznáš. 

Pozri si celú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Footshop
Ceny a dostupnosť produktov sú aktuálne v čase písania článku. S odstupom času sa môžu meniť.
Ak hľadáš limitované módne kúsky vrátane tenisiek a doplnkov, ktoré sú vypredané v klasických online obchodoch, skontroluj REFRESHER Market. Na jednom mieste nájdeš najvýhodnejšie ponuky od overených predajcov.
Odporúčané
Toto sú TOP kolekcie na jeseň a zimu. Pozri si kúsky s podpisom značiek A Bathing Ape, C.P. Company, MISBHV či The North Face Toto sú TOP kolekcie na jeseň a zimu. Pozri si kúsky s podpisom značiek A Bathing Ape, C.P. Company, MISBHV či The North Face 8. októbra 2024 o 17:00

Nike ACG Rufus 110 €

Vedenie línie Nike ACG (All Condition Gear, pozn. redakcie) vrátilo po desiatich rokoch do obchodov pevnú športovú obuv s čiastočne otvorenou pätou Nike ACG Rufus.

Novinka v univerzálnom čiernom vyhotovení zo semišu spája priľnavú podrážku s odpruženou medzipodrážkou, čo prináša pohodlie aj trakciu, a to či už plánuješ objavovať prírodný terén alebo každodenný pohyb v mestskom prostredí. Nike ACG Rufus ľahko zladíš s outdoorovými nohavicami aj džínsami a za cenu 110 eur ide o perfektnú voľbu do jesennej rotácie.

V ponuke online obchodu Footshop nájdeš tiež svetlohnedú a tmavozelenú verziu.  

Nike ACG Rufus
Zdroj: Footshop

UGG® Tasman W 125 €

Modely UGG® sú jeden z najväčších módnych hitov v obuvi, ktorý pozorujeme už tretiu sezónu. Okrem známej siluety čižiem si ženy a v posledných týždňoch aj muži zamilovali „papučky“ Tasman.

Obuv UGG® Tasman je vyrobená z kvalitného semišu v tmavohnedom vyhotovení s označením „Chestnut“, má mäkkú a teplú podšívku z prémiovej ovčej kožušiny a atraktívny zapletaný detail okolo celého obvodu. Vďaka odľahčenej protisklzovej podrážke Treadlite si vychutnáš každý svoj krok. 

Veľmi dobre vyzerá aj čierna verzia s kontrastným bielym prešívaním. Cena je presne 125 eur. 

UGG® Tasman W
Zdroj: Footshop

UGG® Goldenstar Clog W 145 €

Medzi novinkami od značky UGG® nájdeš aj modelový rad Goldenstar Clog, ktorý stojí na drevenej platforme a je zahalený do vrstiev semišu, v tomto prípade v svetlohnedej pieskovej farbe.  

Obuv môžeš nosiť na dva spôsoby, a to vďaka nastaviteľnému remienku na päte, ktorý vieš otočiť dopredu a získaš pohodlné papuče, jednoduché na obúvanie a vyzúvanie. Ultraľahká podrážka z gumy poskytuje kvalitné odpruženie a oporu pri chôdzi v mestských uliciach.

Skontroluj tiež čiernu a tmavosivú verziu za rovnakú cenu. 

UGG® Goldenstar Clog W
Zdroj: Footshop

Birkenstock Highwood Mid Leather 177,95 €

V bohatom produktovom portfóliu značky Birkenstock nie sú len pohodlné šľapky a dreváky, ktoré nosí takmer celý svet, ale tiež pevná obuv vrátane týchto luxusných semišových čižiem v štýle Chelsea.  

Táto dokonalá jesenná obuv v neutrálnom hnedom vyhotovení stojí na hrubej gumovej podrážke a vďaka jednoduchému vzhľadu ich budeš milovať. Cena je približne 180 eur. 

Birkenstock Highwood Mid Leather
Zdroj: Footshop

UGG® Neumel X Zip W 179,95 €

K populárnej značke UGG® sa na chvíľu vrátime, a to vďaka modelu čižiem UGG® Neumel X Zip v čiernom vyhotovení. 

Mierne futuristická silueta s množstvom funkcií je navrhnutá z čiastočne recyklovaných materiálov vrátane neoprénového drieku, ktorý môžeš nosiť vysoko alebo prehnutý, záleží, aký zvolíš outfit. Vďaka vodeodolnej koži, zataveným švom a klinovému zipsu sú tieto čižmy určené na to, aby si v nich chodil/-a kamkoľvek. Nič nie je dostatočnou prekážkou. 

UGG® Neumel X Zip sú dostupné v ženskom veľkostnom číslovaní a tiež v tmavozelenej verzii

UGG® Neumel X Zip W
Zdroj: Footshop
Odporúčané
Tenisky v prírodných tónoch budú tvoj triumf počas jesene. Siahneš po ikonickom modeli Adidas alebo vyskúšaš technické Salomony? Tenisky v prírodných tónoch budú tvoj triumf počas jesene. Siahneš po ikonickom modeli Adidas alebo vyskúšaš technické Salomony? 2. októbra 2024 o 9:00

Salomon XT-4 OG 190 €

Obuv s logom spoločnosti Salomon so sídlom vo francúzskom meste Metz-Tessy už dávno nepatrí len do povinnej výbavy outdoorových nadšencov.

Model s označením Salomon XT-4 OG je vybavený skeletom Agile Chassis a medzipodrážkou EnergyCell pre pohodlie a stabilitu bez ohľadu na vzdialenosť, ktorú v obuvi prejdeš. Stojí na odolnej, ale pružnej gumovej podrážke All Terrain Contagrip a má bezšnurovaciu prednú časť so zapínaním na sťahovanie. Odolný zvršok je zahalený do originálnej hnedo-fialovej schémy a vyzerá perfektne.

Baví nás tiež biela verzia so zelenými a ružovými prvkami a krok vedľa neurobíš ani kúpou metalického strieborného vyhotovenia

Salomon XT-4 OG
Zdroj: Footshop

Salomon XT-6 GTX 200 €

Ak ti je blízky dizajnový podpis značky Salomon, na chuť si prídeš aj pri pohľade na modelový rad s názvom XT-6 GTX (Gore-Tex®, pozn. redakcie). 

Športová obuv ponúka dokonalý kompromis medzi funkčnosťou a moderným štýlom. Tenisky Salomon XT-6 GTX majú ľahkú konštrukciu a pýšia sa kombináciou odolnej vrstvy termoplastického polyuretánu, materiálu Gore-Tex® a sieťoviny tak, aby vydržali všetky nepriaznivé podmienky. Svetlobéžový základ v tomto prípade dopĺňajú čierne obrysové línie a atraktívne ružové detaily v podrážke.

Cena je presne 200 eur. Pozri si tiež čierno-striebornú verziu

Salomon XT-6 GTX
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Jadon III 229 €

V našom zozname ani tento rok nechýbajú topánky od ikonickej značky Dr. Martens. Model s názvom Jadon III predstavuje vývoj originálnej verzie Jadon.

Vysoká silueta je zahalená do mäkkej, jemne zrnitej kože s voskovaným povrchom v čiernej povrchovej úprave, zakončená je pútkom na päte a charakteristickým žltým prešívaním medzi telom a podrážkou z tvrdej gumy. Vzhľadom na fakt, že tieto topánky ti vydržia niekoľko dlhých sezón, je cena na úrovni 230 eur úplne v poriadku. 

Dr. Martens Jadon III
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Sinclair FL 249,95 €

Topánky Dr. Martens patria medzi jesenné, respektíve zimné bestsellery každú sezónu a tento rok môžeš svoju zbierku doplniť o atraktívnu siluetu s názvom Sinclair FL.

Dizajnérsky tím britskej značky zahalil obuv do kože s lesklou povrchovou úpravou, ktorá je pevná, odolná a bez kompromisov. Samozrejmosťou je podrážka Bex s charakteristickým žltým prešívaním pozdĺž celého obvodu a pútkom na päte, ktoré upevňuje odkaz spoločnosti Dr. Martens. 

Dr. Martens Sinclair FL
Zdroj: Footshop

ROA Katharina 430 €

Pre skutočných fajnšmekrov na pevnú obuv sme vybrali model ROA Katharina, ktorý stojí 430 eur. 

Ide o hybridnú siluetu z portfólia talianskej značky, ktorá spája vlastnosti lezeckých topánok s prvkami modernej športovej obuvi. Má vodoodpudivý zvršok z nubuku s vloženým vzorom, gumovú podrážku s patentom Vibram® pre dokonalú trakciu a pogumovaný špic pre zvýšenú ochranu pri pohybe v nespevnenom teréne. Ak ťa príliš nezaujala táto zeleno-čierna schéma, možno oceníš celočierne vyhotovenie, ktoré stojí 390 eur.

ROA Katharina
Zdroj: Footshop

BONUS

Timberland® 6-Inch Premium Waterproof 220 €

Keď niekto spomenie obuv Timberland®, pravdepodobne si predstavíš tento ikonický model, ktorý preslávili americkí raperi v 90. rokoch a rovnako populárny je aj v súčasnosti. 

Táto originálna nepremokavá obuv je v predaji viac ako 40 rokov, a to vďaka odolnému koženému zvršku, ktorý udrží tvoje nohy v suchu za každých okolností. Keď si k tomu pripočítaš tvrdú gumovú podrážku a nylonové šnúrky, ktoré boli vytvorené tak, aby sa ti nerozviazali, dostaneš najlepšie topánky do každodennej rotácie nielen v sychravom počasí.

Timberland 6-Inch Premium Waterproof
Zdroj: Footshop
Pozri si celú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Footshop
Odporúčané
Čo si obliecť do sychravej jesene? Vybrali sme TOP štýly vrchných vrstiev pre mužov Čo si obliecť do sychravej jesene? Vybrali sme TOP štýly vrchných vrstiev pre mužov 17. septembra 2024 o 10:00
Späť
Zdieľať
Diskusia