Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2024 o 13:23
Čas čítania 0:37
Jela Vážanová

Rafael Nadal oznámil koniec svojej tenisovej kariéry. V emotívnom videu spomína na svoje úspechy a ďakuje rivalom

ŠPORT RAFAEL NADAL TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Smutná správa pre svet tenisu. Jeden z najväčších tenistov Rafael Nadal končí svoju kariéru.

Španielsky tenisový velikán sa rozhodol v 38 rokoch ukončiť svoju žiarivú kariéru, v ktorej nazbieral 22 grandslamových titulov. Posledný zápas si zahrá na finálovom turnaji Davisovho pohára v Malage.

Tenista zdieľal na svojom Instagrame rozlúčkové video, v ktorom spomína na svoje kariérne úspechy. Vyjadril tiež poďakovanie svojmu tímu, rodine, fanúšikom aj rivalom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

„Samozrejme, je to ťažké rozhodnutie, ktoré mi trvalo nejaký čas. Ale v tomto živote má všetko svoj začiatok a koniec,“ hovorí Nadal vo videu. „A myslím si, že je ten správny čas ukončiť kariéru, ktorá bola dlhá a oveľa úspešnejšia, než som si kedy dokázal predstaviť,“ dodáva úspešný tenista.

Nadal naposledy hral zápas na olympijských hrách v Paríži, no jeho výkon bol posledné dve sezóny poznačený problémami so zraneniami. Napriek tomu počas svojej 23-ročnej kariéry priviedol Španielsko k piatim titulom v Davisovom pohári. Je tiež niekoľkonásobným víťazom French Open, US Open, Australian Open a Wimbledonu.

Domov
Zdieľať
Diskusia