Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2024 o 9:53
Čas čítania 0:58
Karolína Uličná

VIDEO: Cybertruck sa prvýkrát objavil na Slovensku a rovno zapadol do jazera. Pomáhať mu museli okoloidúci

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY Z DOMOVA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Je to jeden z prvých Cybertruckov v Európe.

V nedeľu 30. júna mali možnosť obyvatelia Dunajskej Lužnej vidieť prvý Cybertruck od Tesly na Slovensku. Ako informoval profil slovakevguy, šofér tohto nezvyčajného vozidla sa ho rozhodol ísť testovať do vody. Vybral sa práve k jazeru Malé Košariská neďaľeko Dunajskej Lužnej.

Testovanie však nedopadlo úplne podľa predstáv. Toto „nezničiteľné“ auto, ako ho prezentuje samotný Elon Musk, zapadlo v jazere. Vodičovi museli pomáhať vyslobodiť zaseknuté auto z vody ľudia, ktorí sa na mieste kúpali.

„Vozidlo s pohonom 4x4, so svetlou výškou 45 cm a s hmotnosťou 3,1 tony sadlo do štrkového podložia v jazere a zapadlo. Vyjsť von mu pomáhali okoloidúci tlačením a ukladaním dosiek pod kolesá,“ uvádza profil.

Auto má aj špeciálnu funkciu s názvom Wade Mode, ktorá je stavaná práve na brodenie v hlbokej vode. Pri tomto režime sa zatesní batéria a všetky kritické komponenty v aute proti vode. Cybertruck by mal byť teda schopný jazdiť aj v hĺbke 81 cm. Aktivovanie tohto režimu trvá asi 10 min.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 🔋| EV news by Rado (@slovakevguy)

Po vyslobodení z jazera sa Cybertruck objavil aj v Bratislave. Toto vozidlo je individuálne dovezený kus elektrického pickupu, ktoré sa objavilo u nás vďaka projektu CyberTruck EU. Ide vôbec o prvý Cybertruck zaregistrovaný v Česku a dokonca aj jeden z prvých v Európe.

Ako uvádza spomínaný instagramový profil slovakevguy, tento konkrétny elektromobil si môžeš aj komerčne prenajať alebo odprezentovať na ňom logo svojej firmy. „Je to obrovský pútač pozornosti všade, kam sa pohne.“

Domov
Zdieľať
Diskusia