Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2024, 16:00
Čas čítania 3:00
Richard Balog

Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády?

Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády?
Zdroj: Prince Williams/Wireimage, Paras Griffin/Getty Images
HUDBA BEEF DRAKE KENDRICK LAMAR RICK ROSS
Uložiť Uložené

Jeden je vraj nahnevaný rasista, druhý si údajne dal zmenšiť nos a žaluje mamičke. Čo sa skrýva za novým rapovým beefom a ako sa začal?

Nový týždeň začíname šťavnatým beefom medzi dvomi veľkými menami vo svete rapu, ktorý už niekoľko dní ovláda feed na Instagrame. Do vlasov si tentoraz skočili Drake a Rick Ross.

Spor, ktorý otriasol rapovou elitou, pritom vyvolal pred niekoľkými týždňami niekto úplne iný – Kendrick Lamar, ktorý v skladbe Like That na albume We Don't Trust You od dvojice Metro Boomin a Future poslal niekoľko tvrdých riadkov na adresu Champagne Papiho a J. Cola.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP  REFRESHNI si playlist: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP 29. marca 2024, 11:00

Lamar priamo odkazuje na bars zo skladby First Person Shooter, keď rapuje: „Yeah get up with me, f*ck sneak dissing / ‘First Person Shooter,’ I hope they came with three switches,“ a ďalej pokračuje ešte ostrejším veršom: „Motherf*ck the big three, n—a, it’s just big me.“

Ak ťa bavia články o rape, módnych trendoch, novinkách, outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
J. Cole vracia úder a posiela diss na Kendricka Lamara. Jeho posledný album označil za tragický J. Cole vracia úder a posiela diss na Kendricka Lamara. Jeho posledný album označil za tragický 5. apríla 2024, 17:43

Cole na to reagoval skladbou 7 Minute Drill, v ktorej označil posledný Lamarov album za tragický, no následne o niekoľko dní neskôr celú záležitosť oľutoval a ospravedlnil sa. Pieseň dokonca stiahol z YouTubu aj zo všetkých streamovacích platforiem.

Po menšej odmlke z oboch táborov sa o slovo prihlásil Rick Ross, ktorý na začiatku unfollowol Champagne Papiho na Instagrame a potom viackrát slovne osočil svojho bývalého priateľa a spolupracovníka. Internetom kolujú informácie, že ich spor prerástol do súčasnej podoby, keď Drake v marci pozval Rossovu bývalú priateľku Cristinu Mackey na svoj koncert v Miami.

V sobotu unikla na internet skladba, resp diss od Drakea s názvom Push Ups (Drop and Give Me 50), v ktorom Drake počas približne 4 minút strieľa ostrými na množstvo interpretov vrátane Ricka Rossa, Kendricka Lamara, Metra Boomina, The Weeknda, ale aj basketbalistu Ja Moranta. Všetci boli súčasťou albumu We Don't Trust You.

Diss neskôr uverejnil na svojom Instagrame známy DJ Whoo Kid. Niektorí majú podozrenie, že track vytvorila umelá inteligencia, pričom Drake túto informáciu ešte oficiálne nepotvrdil. Raper však včera na svojom profile zverejnil obrázok z filmu Kill Bill, čo prispelo k legitímnosti. Narážal tým na to, že bojuje sám proti všetkým.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RapTV (@rap)

V skladbe odznejú okrem iných tieto bars: „I could never be nobody number one fan / Your first number one, I had to put it in your hand,“ ktoré sú venované Futurovi, ale pozornosť upriamil aj na Kendricka Lamara: „How the f*ck you big steppin’ with a size seven men’s on? Maroon 5 need a verse, you better make it witty / Then we need a verse for the Swifties / Top say drop, you better drop and give ‘em fifty.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DJ Whoo Kid (@djwhookid)

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Rozay v nedeľu vydal oficiálny diss track s názvom Champagne Moments. V tvrdej skladbe si robí srandu z raperovej rasovej príslušnosti a nazval ho bielym chlapcom. Tvrdí tiež, že Drake má urobený nos, a vysvetlil, prečo mu dal unfollow na Instagrame.

„You ain’t never want to be a n**ga anyway, n**ga / That’s why you had a operation to make your nose smaller than your father nose, n**ga / I unfollowed you, n**ga, ’cause you sent the motherf**king cease-and-desist to French Montana, n**ga / You sent the police, n**ga, hatin’ on my dog project.“

V komentári dodal, že zatiaľ čo Drake leakuje, oni hovoria priamo, čím odkázal aj na prvý diss od Kendricka, Futura a Metra Boomina.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš   REFRESHNI si playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš 12. apríla 2024, 10:30

Aby toho nebolo málo, následne sa spustila vlna slovných prestreliek a vtipných správ, respektíve screenshotov na Instagrame. Ross si uťahuje z toho, že Drake nie je pravý černoch, a ukazuje zábery, ktoré majú byť dôkazom toho, že si dal zmenšiť nos.

Ten naopak zverejnil screenshot konverzácie s jeho matkou, kde jej vysvetľuje, že žiadny zákrok nosa nepodstúpil: „Hovorí to len Rick Ross, chlap, s ktorým som robil pesničky. Zbláznil sa z (marihuany), už niekoľko dní nejedol a zmenilo ho to na nahnevaného rasistu. Vystupuje na plesoch za peniaze. Je to zlé. Neboj sa, my to zvládneme.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LET’S TALK MUSIC (@hot_tones)

Odporúčané
VYSVETĽUJEME: Čo Kanye West predvádza na Instagrame? VYSVETĽUJEME: Čo Kanye West predvádza na Instagrame? 15. februára 2022, 20:30

Rick Ross následne zverejnil video, v ktorom sa Drakeovi posmieva, že musel žalovať mamičke. Sme zvedaví, aký smer naberie tento rapový konflikt medzi hviezdnymi interpretmi a aké prinesie vyvrcholenie. Veríme, že už aj s oficiálnou diss skladbou od Champagne Papiho. Vývoj celého beefu budeme naďalej sledovať a informovať ťa. Pre mnohých fanúškov ide o jeden z najväčších rapových beefov poslednej dekády.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ʜɪᴘ-ʜᴏᴘ ᴄᴜʟᴛᴜʀᴇ ᴛʜ (@hiphopcultureth)

Späť
Zdieľať
Diskusia