Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. februára 2024, 7:15
Čas čítania 1:01
Barbora Adamkovičová

Konflikt Kočendová vs. Slováková: Donedávna tvrdila, že jej kozmetika je vyrobená v Česku. Teraz priznala skutočný pôvod produktov

ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI MAKE-UP PODVOD
Uložiť Uložené

Jej európsky dodávateľ nakupoval výrobky z Číny. Nemyslela si, že to je problém, pretože odtiaľ podľa nej pochádza väčšina výrobkov. V informáciách svojich produktov však tvrdí niečo iné.

Česká influencerka Natálie Kočendová prehovorila o kauze týkajúcej sa jej kontroverznej kozmetiky. Nela Slováková ju na Instagrame obvinila z toho, že reselluje čínske výrobky pod vlastnou značkou. Kočendová uviedla dohady na pravú mieru a prezradila skutočný pôvod produktov, informuje portál Antiyoutuber.cz

Kočendová, ktorá údajne kozmetiku nakupovala na Aliexpresse a ďalej predávala pod svojím menom, až donedávna tvrdila, že všetky produkty sú vyrobené v Česku. Po začiatku škandálu však z instagramového profilu začala mazať dostupné informácie týkajúce sa pôvodu jednotlivých výrobkov. Podľa správy zo Super.cz vraj vedela, že jej európsky dodávateľ nakupuje samotný produkt v Číne, no nepovažovala to za problém, „pretože 90 percent produkcie oblečenia, elektroniky a kozmetiky je z tejto krajiny“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NK by Natálie Kočendová (@by.nataliekocendova)

Produkty nakúpené vo veľkoobchode vraj vydávala za svoje

Sociálnymi sieťami sa začali šíriť fotografie porovnávajúce produkty Kočendovej a tie dostupné v online katalógu Alibaba.com. Tento internetový obchod je Aliexpressu veľmi podobný. Na stránke je taktiež dostupný tovar bez akéhokoľvek označenia, takže kupujúci ho môže jednoducho označiť za svoj.   

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

„Nikdy som netvrdila, že sme česká výroba, že všetky produkty vyrábame v Českej republike. Ja by som sa nikdy neobmedzila iba na tento trh, všetci podnikatelia chcú pre seba len to najlepšie. Bohužiaľ, naša krajina je obmedzená sortimentom,“ obhajovala sa vo videu na sociálnej sieti. Opisy k viacerým príspevkom, kde uvádzala #ceskakosmetika, krátko po zverejnení priznania však upravila.

Anonymný zdroj dokonca pre českú redakciu odhalil fotografiu produktu, kde je zreteľne napísaný pôvod produktu – v Česku. Ide o menšiu obec neďaleko hranice so Slovenskom.

kocendova
Zdroj: Antiyoutuber.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia