Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2024, 11:08
Čas čítania 0:55
Eva Thonhauserová

Ozzy Osbourne obvinil Kanyeho Westa za vykradnutie hudby. Označil ho za antisemitu, s ktorým nechce mať nič spoločné

HUDBA HUDBA KANYE WEST OZZY OSBOURNE
Uložiť Uložené

Kanye West je známy aj pre antisemitské komentáre zahŕňajúce podporu Adolfa Hitlera.

Známy anglický spevák zo skupiny Black Sabbath Ozzy Osbourne označil rapera Kanyeho Westa za antisemitu a obvinil ho z vykradnutia skladby.

Spevák napísal, že Kanye West žiadal od kapely povolenie o použitie časti živej verzie piesne War Pigs z roku 1983. Útržok hudby chcel Kanye West využiť v tvorbe svojho nového albumu. Osbourne však požiadavku zamietol s tým, že Westa označil za antisemitu, ktorý mnohým ľuďom spôsobil „nevýslovnú bolesť srdca“. 

West zamietnutie odignoroval 

Aj napriek odmietnutiu žiadosti Kanye West „sampel“ z rockovej piesne použil. Nahnevaný Osbourne píše, že s Westom nechce mať nič spoločné. 

West spolu s interpretom Ty Dolla $ignom predstavili počas tohto týždňa v Chicagu svoj spoločný album Vultures. Živé vysielanie ihneď vypli po tom, čo West zaspieval slová „A stále som blázon, bipolárny, antisemita. A stále som kráľ“, upozornil New York Post

Guardian uvádza, že Kanye West je známy pre svoje antisemitské komentáre zahŕňajúce schvaľovanie Adolfa Hitlera. Slová rapera vyvolali hnev u mnohých ľudí vrátanie amerického prezidenta Joea Bidena. West sa koncom roka 2023 za svoje vyjadrenia ospravedlnil, no k aktuálnemu obvineniu Ozzyho Osbourna sa zatiaľ nevyjadril.  

Domov
Zdieľať
Diskusia