Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou RULES.
5. januára 2024, 12:00
Čas čítania 1:42
Richard Balog

Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu

Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
Uložiť Uložené

Architekti z renomovaného bratislavského ateliéru navrhli interiér chaty pre mladú rodinu. Výsledok je perfektný.

Ak si fanúšikom práce ateliéru RULES architekti, máme pre teba dobrú správu. V nasledujúcich riadkoch nájdeš nový projekt s ich charakteristickým rukopisom. 

Rudolf Lesňák spoločne so svojím tímom potvrdili svoj cit pre detail a výsledkom je luxusný interiér drevenice v Demänovskej Doline, ktorá má tri výškové úrovne a vstup na strednom poschodí na osi objektu. Zádverie obsahuje miesto na prezúvanie, vetrovky, dostatok zrkadiel a toaletu. Zo zádveria je vstup do dennej zóny. Úžitková plocha chaty pre mladú rodinu je 180 štvorcových metrov. 

V susedstve drevenice je napriek intenzívnej výstavbe naokolo len pár domov s podobnou architektúrou, vďaka čomu celá zástavba pôsobí jednotne a kultivovane. Od okolia ju oddeľuje les, takže v chate aj mimo nej je ticho a súkromie.

Dom sa nachádza na kopci, pričom čisté a presné línie moderného zariadenia, ktoré je z veľkej časti vyrobené na mieru, kontrastujú s hrubým rustikálnym drevom na fasáde a vytvorili harmonický priestor s útulnou atmosférou.

Dizajn interiéru rešpektuje drevené konštrukcie obvodových stien aj stropov, ktoré nechali architekti v plnej miere priznané. Drevenica mala už pred rekonštrukciou veľkorysú dispozíciu, ktorú skúsení architekti nechali až na niekoľko malých detailov v pôvodnej forme. 

Odporúčané
Zrekonštruovaný rodinný dom v Rusovciach pripomína 5-hviezdičkový hotel: Štyri spálne, vysoké stropy či súkromné kino   Zrekonštruovaný rodinný dom v Rusovciach pripomína 5-hviezdičkový hotel: Štyri spálne, vysoké stropy či súkromné kino 14. decembra 2023, 11:00
Drevenica má nádhernú architektúru.
Drevenica má nádhernú architektúru. Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Po vstupe do dennej zóny je na ľavej strane kuchyňa s jedálňou. Miestnosti okrem rustikálnej linky dominuje veľký jedálenský stôl z dreva pre osem osôb, umiestnený v strede a nasmerovaný na terasu s výhľadom na les.

Napravo je obývacia miestnosť s veľkou sedačkou orientovanou do centra priestoru. Zo všetkých strán ponúka výhľad na kozub uprostred, ktorý obkolesuje drevené schodisko z masívu – zo strany zádveria vedie do suterénu, z obývačky na horné poschodie so spálňami. 

Hore sú dve veľké izby a kúpeľňa. Priestor hlavnej spálne má vďaka šikmým stropom, priznaným klieštinám, drevenému obkladu a červenému osteniu sám osebe silný dizajn, ktorý podčiarkuje neutrálnym nábytkom na mieru. Vzhľadom na sezónne využitie spálňa dýcha a obsahuje len to dôležité – posteľ, rozkladaciu sedačku a skrinky.

Na najnižšej úrovni je veľká spoločenská miestnosť s obývačkovým sedením a malou kuchyňou s priamym prístupom na pozemok. Nechýba ani hosťovská izba, kúpeľňa a lyžiareň.

Atraktívnym a neprehliadnuteľným prvkom sú aj červené rámy okien, ktoré dodali víkendovej drevenici jedinečný výraz. 

RULES, Demänovská Dolina
Zdroj: RULES, BoysPlayNice

V interiéri dominuje drevo 

Drevo v akejkoľvek podobe patrí k chatám a RULES architekti tento hrejivý prvok využili v maximálnej možnej miere – nájdeme ho všade, od podláh cez nábytkové zostavy až po obklady na stenách a strope, čo pôsobí veľmi útulne a zároveň vkusne. Okrem množstva dreva si nás získali aj mäkké solitéry (sedacie súpravy, postele) a moderné prvky vrátane LED svietidiel v strope.

Pozri si galériu od štúdia BoysPlayNice, vďaka ktorej si vychutnáš detailnú prácu architektov z ateliéru @rulesarchitects.

Drevenica má nádhernú architektúru. RULES, Demänovská DolinaRULES, Demänovská DolinaRULES, Demänovská Dolina
Zobraziť galériu
(25)
Odporúčané
Dokonalá horská idylka v modernom vyhotovení. Takto vyzerá rozprávkový rodinný dom v českých Krkonošiach Dokonalá horská idylka v modernom vyhotovení. Takto vyzerá rozprávkový rodinný dom v českých Krkonošiach 23. decembra 2023, 13:00
Domov
Zdieľať
Diskusia