Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. decembra 2023, 10:38
Čas čítania 1:09
Samuel Barienčík TASR

Vin Diesel je obvinený zo sexuálneho obťažovania bývalej asistentky. Stalo sa to vraj pri natáčaní Rýchlo a zbesilo 5

OSOBNOSTI RÝCHLO A ZBESILO SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE VIN DIESEL
Uložiť Uložené

Bývala asistentka známeho herca ho zažalovala zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa malo odohrať v roku 2010. Diesel skutok popiera.

Svetoznámy Herec Vin Diesel čelí obvineniu svojej bývalej asistentky Asty Jonassonovej zo sexuálneho obťažovania, ktoré sa malo odohrať v roku 2010 počas natáčania filmu Rýchlo a zbesilo 5. New York Times informuje, že podľa slov asistentky ju mal Vin ohmatávať, pritlačiť k stene, chytiť za prsia a násilne pobozkať v hotelovej izbe v Atlante.

 
V žalobe je opísané, ako aj napriek vyjadrenému nesúhlasu asistentky s činmi Vina Diesela jej začal vyťahovať šaty, aby z nej mohol zvliecť spodnú bielizeň, na čo sa asistentke podarilo ujsť do kúpeľne. Ďalej hollywoodska hviezda asistentku údajne pritlačila k stene a priložila si ruku Asty na svoj penis. Asistentka naďalej odmietala byť súčasťou tohto aktu, a zatiaľ čo ju vraj Diesel držal pri stene, začal podľa jej slov masturbovať. 

Niekoľko hodín po tomto skutku Aste Jonassonovej zavolala sestra herca, ktorá bola zároveň aj vedúca produkčnej spoločnosti, aby jej oznámila, že pri výrobe filmu už nepotrebujú žiadnu prácu navyše, a tým asistentku vyhodila.

Odporúčané
Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike 25. apríla 2024, 9:30

V obžalobe sa okrem iného píše: „Pani Jonassonová celé roky mlčala, bála sa ozvať jednému z najlepšie zarábajúcich hercov na svete. Bála sa, že bude vylúčená z priemyslu, ktorého vzorom bolo ochraňovať mocných mužov a umlčovať obete sexuálneho obťažovania a útokov, a že ako držiteľke zelenej karty by jej obvinenia mohli ohroziť jej občianstvo.“

Právnik herca Bryan J. Freedman povedal, že Vin Diesel kategoricky popiera tieto tvrdenia v celej ich podstate. „Toto je prvýkrát, čo počul o tomto viac ako 13 rokov starom tvrdení, údajne deväťdňového zamestnanca,“ dodal právnik. 

Jonassonová požaduje bližšie nešpecifikovanú náhradu škody nielen od Diesela, ale aj od jeho sestry Samanthy Vincentovej, ktorá ju zamestnala a potom jej dala výpoveď, a tiež od ich firiem. Zároveň sa vzdala práva na anonymitu, ktoré sa zvyčajne priznáva obetiam údajného sexuálneho zneužívania.

vin diesel
Zdroj: Universal Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia