Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. decembra 2023, 11:07
Čas čítania 0:44
Barbora Adamkovičová

Tesla predstavila pokročilého humanoidného robota. V budúcnosti by mal nahradiť ľudskú prácu

TECH ROBOTIKA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Nový prototyp má senzory vo všetkých prstoch a je o 30 percent rýchlejší ako jeho predchodca.

Tesla v utorok zverejnila ukážku najnovšej verzie prototypu pokročilého humanoidného robota Optimus Gen 2. V zverejnenom videu, v ktorom robot drepuje, prechádza sa popri cybertruckoch či skúša uvariť vajíčka, je evidentný technologický pokrok oproti jeho prvej verzii.

Je rýchlejší, ľahší, má precíznejšiu manipuláciu s jemnými predmetmi, senzory vo všetkých prstoch, lepšiu rovnováhu a ovládanie celého tela ako pôvodný model. Softvérový inžinier Julian Ibarz sa na sociálnej sieti X (predtým Twitter) vyhlásil, že vo videu nie sú použité žiadne efekty a všetko je skutočné. Pochválil aj tím, ktorý na prototype robota pracoval.

Optimus Gen 2 nebude určený na predaj. Predstavuje potenciál pre výrobu ešte funkčnejšieho ľudského robota. Ten má byť podľa Elona Muska schopný robiť čokoľvek, čo ľudia nechcú. Má mať podobný tvar a veľkosť ako my, takže môže bezproblémovo nahradiť ľudskú prácu.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Zatiaľ ešte nie je známe, kedy sa Tesle podarí uskutočniť tieto plány. S určitosťou je však možné povedať, že spoločnosť bola doteraz mimoriadne úspešná v plnení svojich cieľov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia