Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2023 o 14:29
Čas čítania 0:45
Radka Klučárová

Forbes zverejnil sieň hanby. Ide o osobnosti, ktoré v minulosti zaradil na zoznam 30 pod 30, no oľutoval to

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Kedysi úspešní a obdivovaní, dnes obvinení zo sprenevery. Toto je zoznam desiatich osobností, ktorých uvedenie Forbes ľutuje najviac.

Forbes zverejnil zoznam desiatich ľudí, ktorých zaradenie do prestížneho rebríčka 30 pod 30 ľutuje najviac. Magazín totiž každoročne vyzdvihuje prácu 30 inšpiratívnych mladých ľudí mladších ako 30 rokov a zaraďuje ich na zoznam, do ktorého sa dostanú úspešné osobnosti naprieč rôznymi kategóriami.

Na zozname Forbes 30 pod 30 sa však v uplynulých 13 rokoch objavilo niekoľko pochybných mien. Magazín niektoré z nich tento rok vôbec po prvýkrát uviedol do tzv. siene hanby.

„Z mnohých absolventov programu 30 pod 30 sa stali technologickí giganti, generálni riaditelia a dokonca miliardári. Z niektorých z nich sa však vykľuli neúspešní alebo ešte oveľa horší ľudia,“ píše magazín. 

Kedysi úspešní a obdivovaní, dnes obvinení zo sprenevery

Medzi menovanými sa objavili niekdajší uznávaní podnikatelia a zakladatelia výnosných spoločností. Dnes sú obvinení zo sprenevery a zneužívania peňazí klientov či spolupracovníkov. 

Do siene hanby Forbes uviedol aj zakladateľa a bývalého CEO skrachovanej kryptomenovej burzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Zneužíval peniaze klientov a je obvinený z podvodu a zo sprenevery, hrozí mu 10 rokov za mrežami. 

Sieň hanby magazínu Forbes
1. Sam Bankman-Fried 
2. Caroline Ellison 
3. Charlie Javice
4. Nate Paul
5. Martin Shkreli
6. Cody Wilson
7. James O’Keefe
8. Phadria Prendergast
9. Steph Korey
10. Lucas Duplan
Zakladateľ a bývalý CEO skrachovanej kryptomenovej burzy FTX Sam Bankman-Fried.
Zakladateľ a bývalý CEO skrachovanej kryptomenovej burzy FTX Sam Bankman-Fried. Zdroj: Ting Shen/Bloomberg via Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia