Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2023, 14:30
Čas čítania 6:53
Adriana Královičová

Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman

MÓDA MÓDA ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Vintage shopy, pre ktoré v Paríži pracuje, navštívila napríklad herečka Natalie Portman či známy režisér Mathieu Kassovitz.

„Glebovi som pomohla vybaviť francúzskych raperov do Rapinboxu, ktorý sa natáčal v Paríži. Neobliekala som ich, ale celý čas som bola ich spojkou,“ hovorí Silvia. V 19 rokoch sa odsťahovala do Londýna, kde spoznala svoju lásku. Spolu odišli do Paríža, kde dodnes žije. Venuje sa stylingu, PR a pre vintage shopy zháňa unikátne kúsky po celom Paríži, no ako hovorí, vždy keď je doma, navštívi pokojne aj trhy v rodnom Bardejove.

Jej kreatívna práca ju priviedla k rôznym známym menám, hudobníkom či dizajnérom. Má veľmi dobré vzťahy s francúzskymi, ale aj so slovenskými či s českými rapermi. Spoluprácu s francúzskym raperom dohodila napríklad Yzomandiasovi aj raperovi Astral Kidovi. Ak pozorne sleduješ módne dianie na Slovensku, určite ti niečo hovorí legendárny obchod Shatlé store. Za jeho vznikom stojí práve Silvia, vďaka ktorej sa nedostupné značky dostali aj k nám na Slovensko. „Separovi som šila top do klipu. Mám s rapermi dobrý vzťah, sú to moje múzy. Ak niečo potrebujú, ozvú sa mi,“ dodáva Silvia.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Čo robila predtým, ako sa dostala do Paríža, ako sa spoznala s francúzskymi rapermi, ktoré známe osobnosti navštívili vintage shopy, pre ktoré pracuje, ale aj to, ako sedela v backstagei s Virgilom Ablohom, sa dočítaš v rozhovore. 

móda Silvia di Bandita separ raperi Slovenka v Paříži
Zdroj: Refresher/Tomáš Biely

Glebovi vyšiel prvý zahraničný Rapinbox, ktorý natáčal v Paríži. Vraj si bola počas celého natáčania ich „spojkou“. Obliekla si raperov do videoklipu? 

Áno, je to tak. Všetkých som spojila a pomáhala som im s komunikáciou. Do klipu som ich tentoraz neobliekala. Vždy sa snažím prepájať česko-slovenskú hudobnú scénu so zahraničnými menami. Takto som spojila aj Yzomandiasa a francúzskeho rapera Youv dee. Toho som do klipu aj obliekla. Moja práca je napríklad aj spojenie Astral Kida s raperom Vadekom. 

Vznikajú tak medzinárodné „featy“, doteraz som v kontakte s mnohými slovenskými aj českými rapermi. Keď potrebujú niečo s módou, ozvú sa.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 149227 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo robila predtým, ako prišla do Paríža.
  • Čo robila pre kráľovskú rodinu z Talianska.
  • Ktoré známe osobnosti navštívili vintage shopy, pre ktoré pracuje.
  • Či sa dá takouto prácou v Paríži uživiť.
  • Ako na ňu pôsobil Virgil Abloh, keď s ním sedela v backstagei.
Domov
Zdieľať
Diskusia