Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. novembra 2023, 19:30
Čas čítania 3:29
Adriana Královičová

Gleb vydáva nový Rapinbox z Paríža. Prezradil nám, aké kiksy ich sprevádzali a prečo odmietol prísť arabský raper

Gleb vydáva nový Rapinbox z Paríža. Prezradil nám, aké kiksy ich sprevádzali a prečo odmietol prísť arabský raper
Zdroj: Lousy Auber/Gleb
HUDBA GLEB HUDBA
Uložiť Uložené

Gleb nám porozprával, ako vyzeral backstage natáčania vo francúzskej metropole.

Gleb vydáva najnovší Rapinbox, no tentoraz je doslova „out of box“, takže žiadne štúdiové zábery nečakaj. Jeho tím sa totiž presunul do ulíc Paríža. Okrem Gleba si vo videu zarapovali aj francúzski raperi Rad Cartier, 2CheeseMilkShake, Zaddyllusion a Moditv13.

Gleb sa spoločne so svojím „štábom“ vydal do francúzskej metropoly a koncom októbra natočili zábery, ktoré si už dnes môžeš vychutnať priamo na kanáli Big Boy Gleba. Ten exkluzívne pre Refresher opísal, ako prebiehalo natáčanie v uliciach, prečo nechcel prísť arabský raper na natáčanie, ale aj to, či plánuje v rámci Rapinboxu navštíviť ďalšie európske mestá.

Vychutnaj si tiež fotografie od Lousyho Aubera, ktorý mal okrem druhej kamery na starosti backstage dokumentáciu. Ako na každom Rapinboxe, aj na tomto sa z režisérskeho hľadiska podieľal Saymon Seris, ktorý spolupracuje s Glebom od svojich pätnástich rokov.

Päťminútové video perfektne zachytáva atmosféru metropoly. Ak by si však náhodou čakal, že Gleb bude rapovať rovno pod Eiffelovkou, si na omyle. Raperi svoje „skills“ predvádzajú v štýlových parížskych uličkách.

Gleb si do svojho najnovšieho rapového formátu s názvom Rapinbox pravidelne pozýva slovenských interpretov. Ich úlohou je dať krátky freestyle do vopred vybraného beatu. V predošlých dieloch sa už okrem neho stihli predviesť aj ďalšie známe mená ako Boy Wonder, Ego, Majk Spirit, Dalyb, Marko Damian, Porsche Boy či Wen.
Celý tím Rapinboxu sa presunul do Paríža.
Celý tím Rapinboxu sa presunul do Paríža. Zdroj: Lousy Auber/Gleb

Ak by raper do beatu nezvládol rapovať, má smolu

Tento Rapinbox sa od ostatných dielov líši vo všetkom. Presunúť sa z jednej lokácie na druhú trvá pri parížskych zápchach vždy minimálne hodinu a na každej lokácii treba rozbaliť nanovo nahrávaciu aparatúru. Ešteže máme takého šialeného sound inžiniera, ‚shoutout‘ Martina Izsa zo Studio23, kde sa natáčajú diely Rapinboxu,“ opisuje pre Refresher Gleb svoje pocity z natáčania rapového formátu mimo štúdia.

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Keďže sa v rapovom formáte objavili aj francúzski raperi, opýtali sme sa Gleba aj na to, či tomu so svojím hudobným producentom prispôsobil aj beat. „Áno, naschvál sme s Komanderom ‚vysamplovali‘ starý francúzsky rapový track. Bicie boli veľmi univerzálne, takže ak by do toho niekto nevedel alebo nechcel rapovať, mal by smolu,“ s úsmevom dodáva Gleb.

Lousy Auber Gleb rapinbix
Zdroj: Lousy Auber/Gleb

Prvý Rapinbox v uliciach

Rapový formát Rapinbox sa pravidelne natáča v štúdiu. Režisér Saymon pre Refresher priblížil, ako vnímal zmenu práve pri tomto formáte. „Samozrejme, je tam veľa technických parametrov, v čom je to iné. Čisto v praxi to bolo náročnejšie v tom, že sme sa museli prispôsobiť mestu. To pre nás znamenalo, že všade boli ľudia. Či už v uliciach, alebo na záberoch, ďalej nečakaný hluk, autá a podobne,“ opisuje nám Saymon. 

Dodáva, že ich veľakrát rušilo počasie. „Jeden celý deň pršalo, takže sme museli na chvíľu stopnúť natáčanie, ísť sa niekam schovať a počkať. Takéto nepredpokladané okolnosti nás dostávajú do časovej tiesne, ale nakoniec všetko vyšlo super,“ konštatuje kameraman a režisér.

V rámci štábu Rapinboxu sa nachádzali v Paríži okrem Gleba a Saymona aj fotograf a druhý kameraman Lousy Auber a Martin Izso, ktorý sa staral o zvuk. V Paríži spolupracovali aj so Slovenkou Silviou, ktorá tam žije niekoľko rokov, pomohla im komunikovať s rapermi vo francúzštine. 

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta 26. apríla 2024, 11:00

„Boli sme príjemná partia, a keďže spolu fungujeme už nejaký čas, tak sme boli naozaj zohratí. Paríž je určite miesto, ktoré navštívim ešte viackrát. Viem si dokonca predstaviť žiť tam nejakú časť života. Celková estetika Paríža, podnikov a módy ma veľmi baví,“ dodáva Saymon. 

Raper Zaddyllusion.
Raper Zaddyllusion. Zdroj: Lousy Auber/Gleb

Arabský raper odmietol prísť na natáčanie, dôvodom bola židovská štvrť

Ako Saymon spomína, natáčanie v uliciach so sebou prináša rôzne nečakané nástrahy, ktoré nejakým spôsobom môžu narušiť celý proces tvorby. Zaujímalo nás, či sa štáb stretol s nejakým „fu*kupom“, ktorý ich počas dvoch dní zaskočil.

„Jediný fu*kup bol spojený práve s presunom z jednej lokácie do druhej. Chceli sme ušetriť čas, tak sme jedného arabského rapera poprosili prísť bližšie k nám. Ulica, na ktorú sme ho poslali, bola židovská, takže odmietol prísť. Nakoniec sme ho nestihli natočiť vôbec,“ približuje nám Gleb.

Ako však sám hovorí, bol rád za každého rapera, ktorý bol ochotný venovať svoje „riadky“. Všetci boli vraj maximálne „ready“ a tešili sa. Dodáva, že jednoducho zobrali do ruky mikrofón a nemali žiadne požiadavky. „Haha, pri každej odpovedi dávam niekomu ‚shout out‘, takže aj teraz musím spomenúť Silviu, ktorá tam vlastní vintage obchod Shatlestore, bola to naša dôležitá parťáčka,“ dodáva Gleb.

Gleb a režisér Saymon Seriš.
Gleb a režisér Saymon Seriš. Zdroj: Lousy Auber/Gleb

Je Paríž začiatok novej éry Rapinboxu?

Gleba sme sa taktiež opýtali, prečo sa rozhodol najnovší Rapinbox natočiť práve v uliciach Paríža. Podľa jeho slov ho vždy bavila francúzska scéna, dokonca dávnejšie aktívne počúval aj francúzsky rap.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

„Bol som zvedavý na nových hráčov. S projektom Rapinbox som vždy chcel vycestovať a hlavný dôvod, prečo sme začali v Paríži, je ten, že ma chalani z RedBull Slovakia zobrali na legendárny BC One ‚brejkerský‘ battle. Navrhol som im, či by nebolo dobre zobrať celý tím a rovno natočiť prvý zahraničný Rapinbox, tak sme to dali dokopy. Big ‚shout-out‘ RedBull,“ hovorí nám raper.

Fanúšikom sa teraz v hlave určite vynára otázka, či Gleb najnovšou spoluprácou s francúzskymi rapermi odštartoval úplne iný koncept Rapinboxu. Priznáva, že Paríž je iba začiatok.

Budúci rok určite plánuje so svojím tímom vycestovať do ďalšej metropoly. „Čoskoro ukončujeme prvú Rapinbox 2023 season. Dám si chvíľu pauzu, aby som sa mohol aktívne venovať svojej tvorbe, a potom sa vrhneme na season 2 v roku 2024,“ potešil svojimi slovami na záver. 

Vychutnaj si backstage fotografie od Lousyho Aubera v galérii nižšie.

Lousy Auber Gleb rapinbixRaper  2CheeseMilkShake. Raper Zaddyllusion. Raper Zaddyllusion.
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia