Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2023, 9:04
Čas čítania 1:02
Lucie Kotvalová

Jamie Foxx čelí žalobe za sexuálne napadnutie. Ženu v bare údajne obchytkával na genitáliách

OSOBNOSTI JAMIE FOXX SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Hviezda Nespútaného Djanga má na krku vážne obvinenie.

Herec Jamie Foxx čelí obvineniu zo sexuálneho napadnutia a z ublíženia na zdraví. Píše o tom CNN. Podľa žaloby došlo k údajnému incidentu 26. augusta v roku 2015 v obľúbenej newyorskej reštaurácii Catch NYC.

Žena chce odškodné

Žalobkyňa, identifikovaná ako Jane Doe, v žalobe tvrdí, že Foxx „úmyselne a bez súhlasu použil silu“, aby sa jej urážlivo dotýkal, okrem iného na prsiach a genitáliách. Podľa žaloby sa Foxx v čase incidentu zdal „intoxikovaný“.

Ako píše magazín Variety, žena v ten večer podľa dokumentu sedela s kamarátkou pri stole vedľa Foxxa a majiteľa baru Marka Birnbauma. Okolo jednej hodiny v noci kamarátka ženy vstala a spýtala sa Foxxa, či by sa s ním mohli vyfotografovať. Ten súhlasil a po chvíli začal žalobkyni skladať komplimenty ako „wau, máš telo supermodelky“ alebo „tak krásne voniaš“.

Následne ju vzal za ruku a odviedol na odľahlejšiu časť strechy, kde ju údajne obchytkával na prsiach. Podľa žaloby bola žena zaskočená a snažila sa uhnúť, ale hviezda Nespútaného Djanga ju potom začala obchytkávať „na aj v“ genitáliách. Svedkom incidentu bol podľa žalobkyne pracovník ochranky, ktorý však nezasiahol. Foxx sa jej údajne prestal dotýkať až v momente, keď na miesto dorazila jej kamarátka.

Žena požaduje odškodnenie za bolesť, utrpenie, úzkosť, poníženie, emocionálnu aj finančnú ujmu – v dôsledku incidentu mala údajne bolesti a musela vyhľadať lekárske ošetrenie. Žalobe čelí aj materská spoločnosť reštaurácie Catch Hospitality Group a niekoľko súvisiacich podnikateľských subjektov za nedbalé zamestnávanie, školenia a dohľad.

Domov
Zdieľať
Diskusia