Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2023, 13:00
Čas čítania 4:08
Richard Balog

8 automatických hodiniek do 3 000 eur, do ktorých by si určite mal investovať

8 automatických hodiniek do 3 000 eur, do ktorých by si určite mal investovať
Zdroj: NOMOS
MÓDA HODINKY MÓDA
Uložiť Uložené

Či už si kupuješ svoje prvé, druhé alebo jedenáste hodinky, stále je to rovnako o hodnote, ako aj o cene. Rozhodni sa správne a nájdi unikátny model do svojej zbierky.

Každý, kto si kupuje automatické hodinky z ponuky majstrov, chce vedieť, či ide o dobrú investíciu smerom do budúcnosti. Nič také neexistuje, ak nemáš to šťastie a si v poradovníku na platinové vyhotovenia Patek Philippe alebo na vybrané modely s logom spoločnosti Rolex, ktoré nikdy neopustia svoj pôvodný obal, nakupuj srdcom. 

Pri kúpe luxusných hodiniek nemusíš minúť obrovský obnos peňazí. Na trhu je veľa kvalitných značiek s pôsobivým portfóliom produktov, na ktoré si nemusíš brať úver. Vybrali sme 8 automatických hodiniek s cenou do 3 000 eur, ktoré vyzerajú skvelo, pochádzajú od uznávaných výrobcov a budeš ich milovať do konca života. 

P. S. Ak hľadáš modely od švajčiarskych výrobcov z druhej ruky, pozri si zoznam 6 online obchodov, v ktorých kúpiš originálne produkty za adekvátne ceny.

Odporúčané
Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk?   Vybrali sme 6 najlepšie oblečených futbalistov tohto leta. Získa si ťa David Alaba, Stefan Bajcetic alebo Virgil van Dijk? 2. septembra 2023, 11:00
Bamford
Zdroj: MR PORTER

Bamford GMT Automatic (40 mm)    1 610 €

Spoločnosť Bamford Watch Department, ktorú založil George Bamford v roku 2016, je známa vďaka prispôsobovaniu exkluzívnych hodiniek od značiek ako Bvlgari, Zenith alebo Rolex, avšak vo svojom portfóliu ukrýva aj viacero vlastných atraktívnych automatických hodiniek vrátane modelu GMT Automatic. 

V tomto prípade sme vybrali verziu so 40-milimetrovým puzdrom, ktoré boli vyvinuté pre pilotov lietadiel a cestovateľských dobrodruhov. Hodinky majú dvojitý displej, ktorý ukazuje čas v mieste aktuálnej polohy aj doma. Bamford GMT Automatic sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele s PVD povlakom a disponujú automatickým strojčekom Sellita SW330-2 zo švajčiarskych dielní s 56-hodinovou rezervou chodu. 

Naše srdcia si získalo čierne vyhotovenie s originálnymi modrými prvkami, pričom v ponuke sú aj iné schémy za rovnakú cenu. 

Junghans Meister Chronoscope
Zdroj: MR PORTER

Junghans Meister Chronoscope (40,7 mm)    2 040 €

V zozname najlepších automatických hodiniek s cenou do 3 000 eur má svoje čestné zastúpenie aj nemecký výrobca Junghans, ktorý používa vlastné zariadenia na zostavenie každého modelu viac ako 150 rokov. Spoločnosť sa pýši dôrazom na detail a ergonomickým dizajnom. 

V prípade modelu Junghans Meister Chronoscope nás oslovila kombinácia minimalistického dizajnu, ktorých vychádza zo štýlu Bauhaus, s technickými parametrami vo vysokej kvalite vrátane švajčiarskeho automatického strojčeka J880.1 so 48-hodinovou rezervou chodu.

Výrazný ciferník v tmavozelenej farbe je chránený robustným puzdrom s priemerom 40,7 milimetra z nehrdzavejúcej ocele. Súčasťou sú tri časovače s chronografom aj remienok z pštrosej kože v sivej farbe pre jedinečný kontrast. 

Tudor Royal
Zdroj: Tudor

Tudor Royal (38 mm)    2 430 €

Nemusíš byť odborníkom na hodinky, aby si vedel/-a, že Švajčiarsko je domovom tých najlepších výrobcov vrátane značky Tudor, ktorá je na trhu od roku 1926 a je sesterskou spoločnosťou Rolex. 

V stručnosti by sme hodinky s logom Tudor opísali ako cenovo dostupnejšie oproti modelom Rolex, avšak pri zachovaní podobnej kvality. Najpredávanejším modelom ženevskej značky je Tudor Black Bay, ktorý je cenovo nad úrovňou 3 000 eur, ale hodné pozornosti sú aj jednotlivé vyhotovenia Tudor Royal. 

Do výberu sme zaradili verziu s 38-milimetrovým puzdrom s lešteným povrchom, ktorá vyzerá zaujímavo na ženských aj mužských rukách (pri výbere inej farby ciferníka). Sofistikované hodinky sú poháňané mechanickým strojčekom T601 so samonavíjaním, ktorý poskytuje 38-hodinovú rezervu chodu. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia