Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. septembra 2023, 9:30
Čas čítania 3:42
Dominik Vetrák

5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal

5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal
Zdroj: HBO/20th Century Fox/Warner Bros
FILMY A SERIÁLY HERCI HOLLYWOODSKI HERCI
Uložiť Uložené

Niektorí mali hviezdne maniere, niektorým sa nepáčila improvizácia, iní sa rovno rozplakali.

Niektorým ľuďom pripadajú hviezdne maniere hollywoodskych hercov prirodzené. Je normálne, keď si niekto chce dopriať luxus, ak zarába milióny dolárov. Niektorí herci však svoj status využili na to, aby sa počas nakrúcania správali problémovo.

Občas to prehnali a občas na to mali plné právo. Nižšie je zoznam piatich hercov, z ktorých niektorí nakrúcanie filmov z nejakých dôvodov už nezvládali a naštvali sa do takej miery, že si „zbalili kufre“ a pľac opustili.

Odporúčané
GTA V vyšlo presne pred 10 rokmi. Ako v Rockstare vytvorili také majstrovské dielo a prečo nikdy nevyšlo príbehové DLC? GTA V vyšlo presne pred 10 rokmi. Ako v Rockstare vytvorili také majstrovské dielo a prečo nikdy nevyšlo príbehové DLC? 17. septembra 2023, 10:00

Emma Watson (This Is the End)

Erková komédia (film pre dospelých) This Is the End zobrazuje hollywoodske osobnosti počas fiktívnej apokalypsy. Tvorcovia si robili žarty z toho, ako by hviezdy skutočne prežívali apokalypsu a či by ju boli schopné prežiť.

Emme nič z toho neprekážalo, no nakrúcanie opustila vtedy, keď herci v jednej zo scén začali improvizovať. Počas nej sa Emma necítila komfortne a nakoniec svoje scény do filmu ani nedokončila. 

Tvorca filmu Seth Rogen jej to však nikdy nevyčítal a pochopil ju. S filmom je spokojný a s Emmou Watson mali podľa jeho slov dobré vzťahy aj potom, keď sa na druhý deň prišla so všetkými rozlúčiť a pomáhala s propagáciou snímky. 

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures

Diana Rigg (Game of Thrones)

V tomto prípade to nebolo nič také dramatické. Diana Rigg bola zo starej školy a v branži mala povesť rešpektovanej ženy. Ako jediná Bond girl si vzala Bonda (George Lazenby) za manžela v snímke On Her Majesty’s Secret Service (1969). Jej obrovskú energiu a prítomnosť bolo cítiť aj v seriáli Game of Thrones, kde hrala Lady Olennu Tyrell. Práve počas nakrúcania jednej zo scén v šiestej sérii sa rozhodla, že nemá žiadneho šéfa.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

„Prišla na pľac a povedala: ,Som pripravená!‘ Kameraman jej povedal: ,No dobre, ale ešte sme nedokončili nastavenie kamier.‘ Ona ho prerušila a povedala: ,Spustite kamery!‘ a začala prednášať svoje repliky. Urobila dva zábery a následne za ňou prišiel kameraman s tým, že chcú urobiť záber zblízka. Ona sa len postavila a povedala: ,Skončila som!‘ 

Diana už nedokázala chodiť veľmi rýchlo a občas jej museli pomáhať. Tak sme sedeli a sledovali, ako efektne odchádza zo scény, akurát rýchlosťou 0,1 míle za hodinu. Diana ma stále rozosmievala. Milovala som ju.“

Vtipnú historku o zosnulej legende predostrela jej herecká kolegyňa pre magazín Entertainment Weekly.

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures

Ian McKellen (The Hobbit)

Sir Ian McKellen je uznávaný herec zo starej školy, ktorý má bohaté skúsenosti s hraním na divadelných doskách. Dokázal si však nájsť miesto aj na nakrúcaniach veľkých blockbusterov ako X-Men či Pán prsteňov. Zatiaľ čo nakrúcanie trilógie Pán prsteňov bolo v poriadku, McKellen sa počas práce na Hobitovi rozplakal. Prezradil to v rozhovore pre magazín Time Out.

„Bol som nešťastný. Možno je to len môj dojem, ale nepamätám si žiadny green screen (slúži na lepšie dotvorenie vizuálnych efektov cez počítače, pozn. red.) vo filme Pán prsteňov. Ak bol Gandalf na vrchole hory, bol som tam aj ja. Radšej si nepamätám zlé časy, ale nezdá sa mi, že by pri nakrúcaní prvej trilógie vôbec nejaké boli bývali. Myslím si, že som si užil každú jednu sekundu na pľaci.

Odporúčané
Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa 13. februára 2024, 12:30

Pri nakrúcaní Hobita mi však bolo príšerne. Peter Jackson a spol. tentoraz zvolili spôsob nakrúcania skrz rôzne digitálne pomôcky a ja som sa nevedel sústrediť. Rozplakal som sa. Nanešťastie mikrofón bol stále zapnutý a všetci to počuli.“

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures

Ian McKellen v rozhovore pre Contact Music prezradil, že sa rozplakal, a zlomene povedal: „Pre toto som sa hercom nestal.“ McKellenovi došla trpezlivosť v scéne, keď sa v domčeku rozprával s trpaslíkmi. Aby nasimulovali výškový rozdiel medzi postavami, museli však najprv nasnímať scény s Gandalfom a potom s trpaslíkmi. Spojili ich až v postprodukcii. Ian McKellen sa tak rozprával s fotkami trpaslíkov obkolesený zeleným plátnom a to, s kým sa jeho postava rozpráva, vedel len podľa toho, pri ktorej fotke sa zaplo svetlo. 

Herec bol frustrovaný a z nakrúcania vraj takmer odišiel. Upokojovať ho musel režisér Peter Jackson. Ian McKellen sa pritom k role Gandalfa spočiatku vôbec nechcel vrátiť. Nakoniec sa rozhodol Hobita nakrútiť kvôli fanúšikom, ktorí si filmy bez neho nedokázali predstaviť. 

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures

Carl Weathers (Rocky IV)

Herec Carl Weather sa mal v snímke v ringu postaviť v role Apolla Creeda proti Dolphovi Lundgrenovi a jeho Ivanovi Dragovi. Vedel, že režisér, herec a producent Sylvester Stallone chcel, aby to vyzeralo dôveryhodne, ale nečakal, že to Lundgren až tak preženie. 

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

Sylvester Stallone v roku 2006 odpovedal fanúšikom na otázky a venoval sa aj ich vzťahu. „Počas jednej zo scén hádzal Dolph Carla cez celý ring a vôbec ho nešetril. Carl sa postavil, zakričal, že ide volať svojmu agentovi a že končí. Nepáčila sa mu agresivita, s akou do filmu Lundgren nastúpil.“

Weathers sa nakoniec vrátil film dokončiť, no až po štvordňovej pauze. Lundgren v rozhovore pre Yahoo! prezradil, že proti Weathersovi nič nemá. Mal ho rád, no myslel si, že ho trochu vyľakal. Predsa len, Lundgren bol skúsený športovec a šampión v karate z Európy a vyzeral ako veľká skala.

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures

„Trochu sa ma zľakol... no a potom som ho, samozrejme, musel zabiť,“ zažartoval Lundgren na margo toho, že jeho postava zabila na začiatku snímky tú Weathersovu.

Lundgren nič nedaroval ani Stalloneovi. Po jednej z rán sa Stallone musel osem dní dávať dohromady v nemocnici.

Brad Pitt (Ad Astra)

Herec Brad Pitt prežíval v čase nakrúcania sci-fi Ad Astra ťažké časy, keďže sa v tom čase rozvádzal s Angelinou Jolie. Ovplyvnilo ho to natoľko, že nezhoda na nakrúcaní vyústila do hádky s režisérom Jamesom Grayom, tvrdí portál Hollywood Life.

Pitt vtedy údajne visel na lanách počas nakrúcania jednej zo scén. Zdroj magazínu tvrdil, že Pitta jednoducho premohli emócie a že inak je veľmi slušný a milý človek. Hádka však zapríčinila, že sa herec naštval a odišiel z nakrúcania. 

Herci ktorí sa nahnevali na nakrúcaní filmov a odišli
Zdroj: 20th Century Fox/HBO/Warner Bros/United Artists/Sony Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia