Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. augusta 2023, 18:54
Čas čítania 1:59
Daniel Mikolášik

Extrémny život, luxus, ale aj pobyt vo väzení. Sleduj prvé zábery dokumentu o Vémolovi, ktorý začali točiť už pred 10 rokmi

Extrémny život, luxus, ale aj pobyt vo väzení. Sleduj prvé zábery dokumentu o Vémolovi, ktorý začali točiť už pred 10 rokmi
Zdroj: Bontonfilm
ŠPORT DOKUMENTÁRNE FILMY A SERIÁLY KARLOS VÉMOLA MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Filmári odhalili prvú oficiálnu upútavku na film o kontroverznom MMA zápasníkovi. Čo všetko sa skrýva pod maskou Terminátora?

Kto sa skrýva za legendou československej MMA scény, aké boli jeho začiatky, extrémny život, pády, ale aj cesta za úspechom až na samotný vrchol? Toto a ešte omnoho viac sa dozvieš v novom filme Karlos, ktorý natočila dvojica režisérov Michal Samir a Šimon Šafránek.

Ide o celovečerný dokument o jednom z fenoménov dneška Karlosovi Vémolovi. Film má podľa tvorcov ambíciu odhaliť, aký je Karlos Vémola mimo svetla reflektorov. Prvé zábery dokumentu, ktorý začali točiť už pred desiatimi rokmi, si môžeš pozrieť v oficiálnom traileri nižšie:

Film o 38-ročnom zápasníkovi v zmiešaných bojových umeniach a samozvanom levovi zachytáva cestu od mladého vyhadzovača v Londýne a kulturistu cez zápasníka UFC až po šampióna Oktagonu. Dokument vyjde pod záštitou distribučnej spoločnosti Bontonfilm Studios. Do kín zamieri v januári 2024.

„Bojovník, ktorý rozdeľuje svet a názory fanúšikov MMA. Manžel, otec, majiteľ luxusu a hviezda OKTAGON MMA. Čo všetko sa skrýva pod maskou Terminátora? Kontroverzné kroky a životné výzvy Karlosa v klietke aj mimo nej v celovečernom filme,“ uvádza československá liga v opise upútavky.

karlos vémola dokument film
Zdroj: Bontonfilm

Vémolov život bol vždy plný priepastných protikladov. Od detstva totiž žil za hranou – či už toho dobrého, alebo zlého. Ako malý sa bil na uliciach Olomouca, po škole odišiel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač, preslávil sa, šiel do väzenia, znovu sa preslávil, vypredal O2 Arénu a stal sa celebritou.

Odporúčané
Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač 1. mája 2024, 10:00

Podľa tvorcov nejde iba o medailón, ktorý ťaží zo súčasnej popularity českého bojovníka, ale o filmový obraz osobnosti, ktorá zmenila popkultúrny život v Česku. Michal Samir začal s Karlosom točiť už pred viac než desiatimi rokmi v Londýne. 

karlos vémola dokument film
Zdroj: Bontonfilm

 
Atraktívne časti filmov by mali tvoriť unikátne zábery z minulosti staré vyše desať rokov, ktoré doposiaľ nikto nevidel. „Poznáme sa dlho, intuitívne som točil Karlosa už pred mnohými rokmi v Londýne. Máme preto natočeného Karlosa nie ako celebritu, ale ako naozajstného chlapca z Olomouca, ktorý sa pretĺka životom,“ hovorí režisér Michal Samir. 

 
Práve ten sa s Karlosom pozná takmer pätnásť rokov, ich vzťah tvorcom ponúka otvorenosť, úprimnosť a možnosť odpovedať na otázku: Kto vlastne je Karlos Vémola a odkiaľ sa vzal. Samotný zápasník poskytol pre film aj archív osobných fotografií. 

 
Zmiešané zápasy MMA sa pohybujú na pomedzí športu, zábavy a bulváru, Vémola je tým, kto tento fenomén pomáhal v Česku utvárať. „Je to film o extrémnom človeku a extrémnej dobe,“ opisuje Michal Samir.

karlos vémola dokument film
Zdroj: Bontonfilm

„Karlosov život je fascinujúci, extrémny a úplne odlišný od toho, na čo sme sami zvyknutí. Náš dokument ho reflektuje nielen ako bojovníka a hrdinu davu, ale zároveň ako otca, partnera, nežného milovníka zvierat a súčasne ako neústupného, hraničného človeka, ktorý od svojho okolia často žiada nemožné – prispôsobiť sa jeho životnému štýlu a tempu.“ 

 
„Film, rovnako ako Karlosov život, je nebezpečná jazda, ktorá sa začína v olomouckých Hodolanoch, pokračuje klubmi na londýnskych perifériách a eskaluje križovatkou, na ktorej sa teraz ako človek i zápasník vo svojom veku ocitá,“ uzatvára Samir.

 
Producentmi sú okrem Bontonfilmu aj Silk Films a Barletta. Hlavným partnerom filmu je Oktagon. O kameru sa postaral Martin Douba a strih mal na starosti Šimon Hájek.

karlos vémola dokument film
Zdroj: Bontonfilm
Domov
Zdieľať
Diskusia