Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2023 o 7:35
Čas čítania 0:41
Eduard Starkbauer

FOTO: Influencerku Millu Sofiu vytvorila umelá inteligencia. Je takmer na nerozoznanie od živého človeka

ZAHRANIČIE INFLUENCERI UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Podľa reakcií niektorí followeri skutočne veria, že ide o 19-ročné dievča z Fínska.

Už čoskoro bude vďaka umelej inteligencii takmer nemožné rozoznať skutočných ľudí a ich virtuálne napodobeniny. Do druhej kategórie spadá údajne 19-ročná influencerka Milla Sofia, ktorá už na Instagrame aj Tiktoku nazbierala takmer 100 000 sledovateľov. Profily Sofie vznikli ešte v novembri 2022, no fotorealizmus uverejňovaných snímok sa odvtedy neustále zlepšuje.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Milla Sofia (@millasofiafin)

Na Sofiiných profiloch si prečítame, že pochádza z Fínska, a môžeme obdivovať digitálne vytvorené obrázky z výletov v Grécku, na Bora Bora či z pretekov F1. „Pridajte sa ku mne na tejto vzrušujúcej ceste, kde sa ponoríme do podmanivého spojenia špičkových technológií a nadčasovej elegancie,“ čítame na webovej stránke Sofie.

Ten, kto vedie Sofiine účty, sa nesnaží zakryť skutočnosť, že ide o výtvor umelej inteligencie. Opisy pripomínajú sledovateľom, že fotografie sú „syntetické obrázky“. Pri bližšom skúmaní je rozdiel medzi nimi a skutočnosťou badateľný. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Milla Sofia (@millasofiafin)

„Vždy som v pohybe, učím sa a vyvíjam pomocou účinných algoritmov a analýzy údajov. Mám v sebe naprogramovanú obrovskú informačnú základňu, ktorá ma udržiava v obraze s najnovšími módnymi trendmi, priemyselnými poznatkami a všetkými technologickými pokrokmi,“ tvrdí sebakriticky na webe robotická influencerka.

Milla SofiaMilla SofiaMilla SofiaMilla Sofia
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia