Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. júna 2023, 14:00
Čas čítania 2:17
Dominik Vetrák

Starfield je epické RPG, ktoré chce nahradiť genialitu Mass Effect. Autori sľubujú hru nekonečných možností

Starfield je epické RPG, ktoré chce nahradiť genialitu Mass Effect. Autori sľubujú hru nekonečných možností
Zdroj: BGS XBOX
TECH STARFIELD
Uložiť Uložené

Vývojári z Bethesdy pripravujúci Starfield mali takmer hodinovú prezentáciu, po ktorej je jasné, že pôjde o gigantické vesmírne RPG, ktoré budeme hrať aj niekoľko rokov.

Legendárny herný vývojár Todd Howard spolu so svojím tímom zo štúdia Bethesda Game Softworks naplno odhalili očakávané epické RPG sci-fi Starfield. Vyvíjajú ho viac než 8 rokov a pôvodne malo vyjsť už v novembri 2022. Šéf Xboxu Phil Spencer prezradil, že pred tým, ako Microsoft kúpil Bethesdu, plánovali hru vydať oveľa skôr.

Odporúčané
Xbox a Keanu Reeves ukázali rozšírenie Cyberpunk 2077: Phantom Liberty či epické vesmírne RPG Starfield. Z týchto hier odpadneš Xbox a Keanu Reeves ukázali rozšírenie Cyberpunk 2077: Phantom Liberty či epické vesmírne RPG Starfield. Z týchto hier odpadneš 11. júna 2023, 20:34

Nakoniec ju odložili o viac ako rok, aby zaručili, že vyjde v oveľa lepšom technickom stave ako ich predošlé hry. Tie sú známe množstvom bugov a iných chýb, ktoré ich sprevádzali pri vydaní. Zdá sa, že to výrazne pomohlo. Tvorcovia povedali, že ak by hra vyšla dnes, tri mesiace pred vydaním, aj tak by vyšla v lepšom technickom stave ako predošlé hry od Bethesdy. 

Keď Starfield vyjde na PC, Xbox Series S a X 6. septembra 2023, hráčov budú čakať desiatky až stovky hodín hrateľnosti, príbehu a objavovania rozsiahleho vesmíru. Vývojári vytvorili stovky planét, no väčšinu bude automaticky generovať systém, ktorý vyvinuli. Vďaka nemu sa planéty budú formovať vo chvíli, keď sa k nim hráči priblížia. Vytvoria sa nepriateľské základne, príroda okolo, živočíchy a náhodné udalosti.

Množstvo planét však vytvorili ručne. Na jednej takejto sa nachádza najväčšie mesto, aké sa kedy v ich hrách objavilo – New Atlantis. Hráči v ňom strávia množstvo času, dostanú v ňom úlohy, spoznajú nových členov svojej posádky a postavia si tam svoje vesmírne lode.

Tie bude možné vytvoriť podľa neobmedzenej fantázie každého z hráčov. Trochu to pripomína stavanie robotov a vozidiel z The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Tvorcovia Starfieldu v prezentácii na chvíľu ukázali, že vesmírne lode môžu vyzerať ako roboti podobný Transformerom. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia