Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2023, 14:13
Čas čítania 2:38
Denisa Šútorová

Dua Lipa a Donatella Versace predstavili v Cannes skvostnú retro kolekciu. Nechýbajú tangáče s logom medúzy ani šaty za 20-tisíc

MÓDA DUA LIPA VERSACE
Uložiť Uložené

Hoci v sebe La Vacanza skrýva odkaz na módny dom Versace v 90. rokoch, jej modely spĺňajú predstavy moderných a aj tých najnáročnejších fashionistov. Nechýbajú sexi bandážové šaty, šperky s motýľmi či prvky luxusného barbiecoru.

Horúca správa pre nadšencov módy a fanúšikov Dua Lipy. Dlhoočakávaná spolupráca medzi speváčkou a módnym domom Versace je tu. Letnú novinku s názvom La Vacanza, ktorá vznikla pod záštitou Donatelly Versace, odprezentovali večer 23. mája na zámku Chateau de la Croix des Gares v Cannes. Pozornosť, ktorú celý svet momentálne venuje filmovému festivalu v Cannes, tak preniesli na prehliadkové mólo s retro nádychom.

Dua Lipa opísala kolekciu ako letnú, zábavnú a trochu drzú, no so silným odkazom na estetiku módneho domu. Podľa nej sa verní nadšenci módy vôbec nemusia pozerať na štítok oblečenia, aby zistili, že ide o Versaceho. Sama Donatella priznala, že pri dizajnovaní La Vacanzy nahliadli spolu s Dua Lipou do archívov značky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Kolekcia totiž pozostávala z exkluzívnych modelov dovolenkového šatníka, ktorý v sebe skrýva rukopis módneho domu v období 90. rokov. Dizajn a siluety outfitov však zároveň spĺňajú predstavy moderných a aj tých najnáročnejších fashionistov. 

V kolekcii majú vedúce zastúpenie aj prvky barbiecoru. Prehliadku otvoril klasický ružový kostým Versace s troma zlatými gombíkmi a vreckami, ktorý dopĺňala ružová metalická kabelka, biele špicaté lodičky a dokonalý retro účes. Druhý look pozostával z minišiat tvorených rovnako ružovou minisukňou a odvážnym podprsenkovým topom s popruhmi a so zlatým logom medúzy. Tento look pripomínal outfit, ktorý si Dua Lipa obliekla vo videoklipe Don’t Start Now.

Hoci v La Vacanze nechýbali ani metalické kokteilové šaty v ružovej či azúrovej, o hravosť na scéne sa postarali práve čierne dizajny, ktoré nápadito miešajú potlače bielych bodiek a farebných motýľov. V takomto prevedení prináša spoločná kolekcia Dua Lipa x Versace množstvo dizajnov pre ženy aj mužov.

Kolekcia La Vacanza predstavuje ikonickú estetiku módneho domu Versace 90. rokov. Zároveň plní predstavy moderného fashionistu. Nájdeš v nej papuče za 110 eur aj šaty za 20-tisíc.Kolekcia La Vacanza predstavuje ikonickú estetiku módneho domu Versace 90. rokov. Zároveň plní predstavy moderného fashionistu. Nájdeš v nej papuče za 110 eur aj šaty za 20-tisíc.Kolekcia La Vacanza predstavuje ikonickú estetiku módneho domu Versace 90. rokov. Zároveň plní predstavy moderného fashionistu. Nájdeš v nej papuče za 110 eur aj šaty za 20-tisíc.Tieto šaty ti Doantella s Dua Lipou ponúkajú za 20-tisíc. Stojí moderné prevedenie ikonických bondažových šiat za to?
Zobraziť galériu
(17)

Okrem kabelky za 1 750 eur či sandálov za 590 eur nás uchvátili najmä minišaty s výstrihom za 3 500 eur a zavinovacia košeľa za 1 300 eur. Páni si v podobnom prevedení môžu zaobstarať motýliu hodvábnu košeľu za 1 100 eur, ladiace šortky za 990 eur či dostupnejšie papuče za 110 eur.

Skvostom La Vacanzy sú nepochybne čierne kokteilové šaty s výstrihmi, rozparkom na stehne a postrojmi s gombíkmi medúzy. Na svoje si bezpochyby prídu aj milovníci šperkov, pre ktorých Donatella s Lipou navrhli skvosty, ktoré v sebe miešajú polodrahokamy v tvare lienky, akvamarínových motýľov a ikonické logo medúzy. Jedným z najdrahších modelov kolekcie sú však svetlomodré krištáľové šaty CRYSTAL MEDUSA '95 CUTOUT GOWN za 20-tisíc eur. 
 

Okrem dovolenkovej letnej atmosféry kolekcia, ako aj samotná prezentácia upútali predovšetkým inkluzívnosťou. Na videu nižšie vidno, že na móle predvádzali modelky a modely rôznych konfekčných veľkostí. Čerešničkou na torte bolo krásne prostredie zámku. Hoci sa samotná šou odohrávala pri bazéne, diváci mali aj luxusný výhľad na pobrežie francúzskej Riviéry, Lérinské ostrovy a pevnosť, v ktorej sa nachádzal Muž so železnou maskou. 

Kým na móle sme zahliadli Vittoriu Ceretti či Irinu Shayk, v hľadisku boli Lewis Hamilton, Dwyana Wade, Simone Ashley či Jason Statham s manželkou Rosie Huntington-Whiteley.

Na záver prehliadky nechýbalo ani hviezdne duo Donatelly a Dua Lipy, ktorá oslnila v odvážnych čiernych bodycon šatách s prekríženými ramienkami v oblasti dekoltu. Silueta šiat zalichotila speváčkinej postave a zároveň priniesla moderný zvrat ikonickému bondage modelu Versace. Dua Lipa a Donatella sa môžu pochváliť niekoľkoročným a veľmi plodným priateľstvom. Okrem toho, že sa speváčka niekoľkokrát objavila na červenom koberci vo Versace modeloch, mohli sme ju zahliadnuť aj v kampani na jeseň/zimu 2021 a v tom istom roku aj na prehliadke značky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace)

„Dua Lipa, dali sme to! Teraz si aj Versace supermodelka aj superdizajnérka,“ napísala Donatella na svojom Instagrame. Každý model kolekcie vraj odráža jej hlboké priateľstvo s Dua Lipou, obrovskú lásku a radosť. „Tvoja vášeň a vízia ma inšpirovali na tejto kreatívnej ceste. Milujem ťa viac, ako si dokážeš predstaviť. Donatella x,“ napísala kráľovná módy.

Hneď po skončení prehliadky bola kolekcia Dua Lipa x Versace La Vacanza 2023 dostupná v oficiálnom e-shope značky. V ankete nižšie nám nezabudni povedať, čo si o La Vacanze myslíš ty, my sme z nej skutočne nadšení.

Anketa:
Čo hovoríš na spoločnú kolekciu Dua Lipy a Donatelly?
Všetko, čoho sa dotkne Dua Lipa, je perfektné, La Vacanza nie je výnimkou.
Perfektné! Milujem ten nádych retra.
Čakal/-a som oveľa viac.
Všetko, čoho sa dotkne Dua Lipa, je perfektné, La Vacanza nie je výnimkou.
76 %
Perfektné! Milujem ten nádych retra.
14 %
Čakal/-a som oveľa viac.
10 %
Domov
Zdieľať
Diskusia