Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2023, 16:59
Čas čítania 1:41
Richard Balog

Veľkolepá šou Moncler Genius: Mercedes-Benz so zipsom cez strechu, luxusné bundy Adidas či umelecké návrhy od Ricka Owensa

Veľkolepá šou Moncler Genius: Mercedes-Benz so zipsom cez strechu, luxusné bundy Adidas či umelecké návrhy od Ricka Owensa
Zdroj: Moncler Genius
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Vychutnaj si fotografie a videozáznam z najlepšej prehliadky z londýnskeho týždňa módy.

Londýnsky týždeň módy je v plnom prúde a okrem prehliadky debutovej kolekcie Daniela Leeho pre Burberry patrila medzi najsledovanejšie udalosti šou v podaní značky Moncler. 

Vedenie spoločnosti Moncler predstavilo novú víziu v rámci divízie Genius prostredníctvom veľkolepého živého podujatia s názvom „The Art of Genius“.

V priestoroch výstavného centra Olympia London sme videli desiatky futuristických dizajnov páperových vrchných vrstiev, umelecké návrhy od Ricka Owensa či G-éčko s lesklým reflexným povrchom, obrovskými pneumatikami aj zipsom cez strechu. 

Futuristické návrhy páperových vrchných vrstiev sú pastvou pre oči.
Futuristické návrhy páperových vrchných vrstiev sú pastvou pre oči. Zdroj: Moncler Genius
Odporúčané
Toto sú streetwearové aj teniskové trendy zo svetových metropol. Spoznaj ich vďaka obchodu Footshop Toto sú streetwearové aj teniskové trendy zo svetových metropol. Spoznaj ich vďaka obchodu Footshop 21. februára 2023, 10:00

Kreatívny aj marketingový tím Moncler Genius stavil na množstvo partnerstiev so svetovými značkami a osobnosťami, vďaka čomu posunuli hranice v kombinácii módy s umením, dizajnu, zábavy, hudby, športu či kultúry. Rozsiahly line-up obsahoval mená ako Alicia Keys, Pharrell Williams, Mercedes-Benz AG, Palm Angels, Adidas Originals, Fragment Design alebo Rick Owens.  

Každý priniesol odlišný vizuálny aj umelecký koncept a výsledkom sú originálne modely, ktorých funkčnosť je vo viacerých prípadoch otázna, ale to nebol ani hlavný zámer. 

„The Art of Exploration“ v podaní značky Adidas Originals.
„The Art of Exploration“ v podaní značky Adidas Originals. Zdroj: Adidas Originals

Hlavným motívom „The Art of Exploration“ v podaní značky Adidas Originals bolo vykročenie do neznáma. Vzhľad jednotlivých návrhov vychádza z mestských ulíc aj z ostrých štítov hôr – z prirodzeného prostredia Moncler. Počas šou na móle boli náznaky ľadovej hmly, zvukové efekty aj lešenie, ktoré prezentuje spoločnú kolekciu „City to Summit“.

„Keď sme v roku 2018 spustili projekt Moncler Genius, našou hlavnou ambíciou bolo vytvárať a deliť sa o novú energiu so stále novými komunitami a zároveň prekračovať konvencie módneho sektora a spolupracovať s výnimočnými talentmi, aby sme vytvorili niečo úplne nové a neočakávané,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ spoločnosti Moncler Remo Ruffini.

Pri pohľade na posledné dielo musíš uznať, že stanovené ciele naplnili na jednotku s hviezdičkou.

Hlavnými poznávacími znameniami vozidla sú obrovské pneumatiky, lesklý reflexný povrch a zips cez strechu.
Hlavnými poznávacími znameniami vozidla sú obrovské pneumatiky, lesklý reflexný povrch a zips cez strechu. Zdroj: Mercedes-Benz AG

Možno najvýraznejším momentom prehliadky bolo predstavenie automobilky Mercedes-Benz AG s prívlastkom „The Art of Imagination“. Po vystúpení tanečníkov v komore s nízkou gravitáciou a mrazivých vizuáloch na priehľadných LED obrazovkách sme v závere videli umeleckú interpretáciu nového „stroja na objavovanie“ v podobe diela s názvom PROJECT MONDO G – išlo o klasický terénny automobil triedy G zahalený do páperovej bundy Moncler s lesklým reflexným povrchom, obrovskými pneumatikami a zipsom cez strechu. 

Hostia prehliadky dostali NFT od umelca Antoniho Tudisca – ide o zberateľský predmet a tiež kľúč na získanie skorého prístupu k tohtoročným dropom značky Moncler Genius.

Nájdi si čas a vychutnaj si takmer dvojhodinový videozáznam z londýnskej prehliadky Moncler Genius. Neoľutuješ. 

Odporúčané
Najlepšie produkty od značky Nike sú teraz dostupné za zlomok pôvodnej ceny. Vo výpredaji nájdeš mikiny, bundy aj nohavice   Najlepšie produkty od značky Nike sú teraz dostupné za zlomok pôvodnej ceny. Vo výpredaji nájdeš mikiny, bundy aj nohavice 14. februára 2023, 9:00

Odevná značka Moncler so sídlom v Miláne patrí medzi najznámejších výrobcov luxusnej športovej módy s viac ako sedemdesiatročnou históriou. Priamy predaj spotrebiteľovi spoločnosti Moncler Group v roku 2021 dosiahol takmer 1,5 miliardy eur, pričom takmer 50 %  podiel zaznamenal ázijský trh, uvádza vedenie vo výročnej správe

Domov
Zdieľať
Diskusia