Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťami  Footshop. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
21. februára 2023, 10:00
Čas čítania 6:38
Richard Balog

Toto sú streetwearové aj teniskové trendy zo svetových metropol. Spoznaj ich vďaka obchodu Footshop

Toto sú streetwearové aj teniskové trendy zo svetových metropol. Spoznaj ich vďaka obchodu Footshop
Zdroj: Footshop
MÓDA FOOTSHOP STREETWEAR TRENDY
Uložiť Uložené

Ak chceš udržať krok so svetovými metropolami, pozorne čítaj ďalej. V článku nájdeš množstvo cenných informácií a tipov.

Móda je nestála ako počasie a to, čo bolo in pred niekoľkými týždňami, v súčasnosti nemusí byť vôbec zaujímavé, čo platí aj naopak. Zachytiť všetky trendy je nadľudskou úlohou, ale v spolupráci s obchodom Footshop sme spísali streetwearové novinky z milánskych a parížskych ulíc, ktoré sme postrehli počas týždňov módy. 

Priprav sa na nálož outdoorových produktov, prepájanie technických materiálov a moderných strihov, denim v rôznych podobách, skateboardové a bežecké tenisky aj estetiku zo začiatku milénia. 

Komentár doplnil Radim Stezka, ktorý má bohaté znalosti zo sveta pouličnej módy, kultúry aj tenisiek a je brand manažérom Footshopu. 

V deň publikovania článku bola v online obchode Footshop akcia do výšky 35 % na vybrané produkty. Ceny sú uvedené pred zľavou.
Kompletná ponuka v online obchode
Odporúčané
Najlepšie produkty od značky Nike sú teraz dostupné za zlomok pôvodnej ceny. Vo výpredaji nájdeš mikiny, bundy aj nohavice   Najlepšie produkty od značky Nike sú teraz dostupné za zlomok pôvodnej ceny. Vo výpredaji nájdeš mikiny, bundy aj nohavice 14. februára 2023, 9:00

Outdoorová móda ako pevná súčasť streetwearu

„Pandémia koronavírusu a lockdown mali za následok to, že sa do streetwearu veľmi výrazne dostal vplyv outdoorovej módy a bežeckého oblečenia, respektíve tenisiek. Ľudia začali viac ako kedykoľvek predtým tráviť čas v prírode, v horách, ale aj vonkajšími aktivitami vrátane behu, vďaka čomu si funkčné aspekty oblečenia adoptovali do bežných outfitov. Do streetwearu prenikli flísové mikiny a bundy, softshell aj odolné materiály ako Cordura® alebo Gore-Tex®,“ priblížil trend Radim Stezka. 

The North Face
Zdroj: Footshop

The North Face Extreme Pile Pullover 147,95 € 

Vojenská kamufláž patrí k outdoorovému oblečeniu, čo dizajnéri The North Face využili do návrhu tohto flísového svetra s viacerými vreckami. 

The North Face
Zdroj: Footshop

The North Face Denali Anorak 169,95 €

Ružová vyzerá skvelo aj na mužoch, čoho dôkazom je tento flísový anorak od značky The North Face, ktorý je dostupný aj vo verzii s klasickým zapínaním na zips v zelenom farebnom vyhotovení za rovnakú cenu. 

Nike ACG
Zdroj: Footshop

Nike ACG Summit Cargo Pants 199,95 €

Odolné technické nohavice s množstvom vreciek, z ktorých počas leta urobíš šortky za niekoľko sekúnd. Ide o jeden z najpopulárnejších modelov z dielní Nike ACG, ktorý bude tvojím verným spoločníkom v uliciach aj v prírode. 

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Storm-FIT Gore-Tex® Anorak 264,95 €

Spoločnosť Nike Sportswear má vo svojom portfóliu široké spektrum kvalitných búnd vrátane tohto čierneho anoraku s vrstvou odolného materiálu Gore-Tex®.

Y-3
Zdroj: Footshop

Y-3 Classic Dorico Nylon Car Coat 500 €

Spojenie haute couture so streetwearom v podobe klasického kabáta z technických tkanín vrátane nylonu spod rúk japonského návrhára Yohjiho Yamamota. 

Nike ACG
Zdroj: Footshop

Nike ACG Storm-FIT ADV Gore-Tex® Jacket 559,95 €

Bunda pre skutočných outdoorových nadšencov. Technicky dokonalý kúsok v hnedom farebnom vyhotovení je zahalený do vrstvy s technológiou Gore-Tex®, vďaka čomu zvládneš všetky poveternostné podmienky.

Denim na množstvo spôsobov

Denimové kúsky sú nesmrteľné a v prípade, že sleduješ módne dianie nejaký ten piatok, určite v šatníku ukrývaš niekoľko kvalitných nohavíc alebo búnd v nadčasovom dizajne.

Úplne stačí, ak ich v nasledujúcich mesiacoch vylepšíš o rôzne nažehlovacie záplaty, ktoré nájdeš v každej galantérii, alebo v sebe objavíš umeleckú dušu a skúsiš premeniť denim na maliarske plátno. Okrem grafických úprav je v kurze taktiež „distressed“ štýl, aký nám predstavila napríklad značka Who Decides War, ktorý milujeme.

Levi's®
Zdroj: Footshop

Levi's® High-Rise Reconstructed Denim Skirt 72,95 €

Krátka svetlomodrá denimová sukňa je nadčasová klasika, ktorá by nemala chýbať v šatníku žiadnej ženy. Tento model od Levi's® je perfektným príkladom za rozumnú cenu.

Calvin Klein Jeans
Zdroj: Footshop

Calvin Klein Jeans Extrem Crop 90's Denim Jacket 99,95 €

Za nadčasovú klasiku považujeme aj rifľovú bundu, pričom pre ženy sme vybrali skrátenú verziu vo vintage sivom farebnom vyhotovení od legendárnej značky Calvin Klein Jeans.

Carhartt WIP
Zdroj: Footshop

Carhartt WIP Brandon Denim Pants 109,95 €

Kvalitné rifle sú základom dobrého outfitu a vďaka Carhartt WIP môžeš vlastniť tento jednoduchý, ale atraktívny model v rovnom strihu, ktorý vyzerá dobre so všetkým vrátane tenisiek alebo zimných topánok. 

Carhartt WIP
Zdroj: Footshop

Carhartt WIP Landon Denim Pants 109,95 €

Čím širšie, tým lepšie – v prípade denimu to v posledných sezónach platí do bodky presne, a ak máš rád svetlomodrý odtieň, tieto rifle s logom Carhartt WIP sú skvelou voľbou.

PLEASURES
Zdroj: Footshop

PLEASURES „Orgy“ Denim Coach Jacket 174,95 €

Ako sme napísali v úvode, denim má množstvo podôb, čoho sa chytili dizajnéri značky PLEASURES a vytvorili túto bundu s explicitným motívom v čierno-bielom vyhotovení.

Han Kjobenhavn
Zdroj: Footshop

Han Kjobenhavn Relaxed Denim Jacket 270 €

Klasickú denimovú bundu sme vybrali aj pre mužov, a to od dánskej značky Han Kjobenhavn. Tento prémiový model stojí 270 eur, ale získaš exkluzívny kúsok, ktorý ti vydrží celý život. 

Skateboardové tenisky

Pre módu v prvej dekáde tohto tisícročia boli charakteristické rifle s nízkym sedom, široké nohavice, bejzbalové dresy, šiltovky s rovným šiltom a v neposlednom rade klasické skateboardové tenisky od značiek ako Adio, Etnies či Osiris, ktoré hlásia návrat na scénu. 

Renesanciu skateboardových tenisiek pozorujeme aj vo svete high fashion, keď módne domy v posledných sezónach predstavujú obuv v tomto štýle. V nasledujúcom období očakávame obrovský nárast záujmu a pozornosti o samotný skateboarding, čo sa odrazí aj v záujme o produkty. V ponuke online obchodu Footshop nájdeš desiatky modelov Vans Vault.

Vans Vault OG Classic Slip-On LX
Zdroj: Footshop

Vans Vault OG Classic Slip-On LX 94,95 €

Classic Slip-On je naša obľúbená silueta tenisiek od značky Vans, ktorú vlastníme vo viacerých farebných aj materiálových úpravách. Čo hovoríš na túto denimovú verziu, ktorá skvelo nadväzuje na spomínaný trend?

Vans Vault OG Old Skool LX
Zdroj: Footshop

Vans Vault OG Old Skool LX 97,95 €

Legendárny čierno-biely šachovnicový vzor v kombinácii so semišovými panelmi a gumovou podrážkou s vafľovým vzorom. Doplň svoju zbierku tenisiek o tento model Vans Vault OG Old Skool v luxusnej úprave. 

Vans Vault OG Style 36 LX
Zdroj: Footshop

Vans Vault OG Style 36 LX 99,95 €

Jednoduchá silueta doplnená o odolný zvršok zo semišu v atraktívnom a originálnom svetlozelenom vyhotovení. To sú Vans Vault OG Style 36 LX v plnej kráse. 

Vans Sk8-Mid LX
Zdroj: Footshop

Vans Vault Sk8-Mid LX 99,95 €

Modelový rad Vans Vault Sk8-Hi už určite dobre poznáš, ale čo tak vyskúšať strednú verziu v ikonickom čierno-bielom farebnom vyhotovení?

Bežecké tenisky 

„Do sveta tenisiek sa viac dostali pôvodne bežecké značky Asics, Hoka One One®, Salomon s ich prémiovým radom Advanced, On Running a ďalšími. Z tradičných značiek za posledný rok najviac vyskočili siluety New Balance a tento rok očakávame ešte väčší nárast. Hlavným trendom je pohodlie a originálny dizajn, ktorý vychádza z retro bežeckých modelov,“ predikuje Radim Stezka a dodáva: „Uvedené trendy sú priamoúmerné našim reálnym predajom. Všetky uvedené značky patria medzi najrýchlejšie rastúce predávané značky v našej ponuke v kvartálnom porovnaní.“

Asics Gel-Kayano 14
Zdroj: Footshop

Asics Gel-Kayano 14 162,95 €

Ikonický model od japonskej značky Asics milujú škandinávske blogerky aj naša redakcia. Siahneš po tomto variante so striebornými odleskmi a zeleným logom z oboch strán?

Asics Gel-Nimbus 9
Zdroj: Footshop

Asics Gel-Nimbus 9 174,95 €

Pomerne extravagantný variant tenisiek Asics Gel-Nimbus 9 so svetloružovými farebnými tónmi v kombinácii so sivou. Voči tomuto vyhotoveniu nemáme výhrady, skôr naopak, vieme si ho predstaviť v mestských outfitoch so širokými nohavicami a športovou mikinou/bundou. 

New Balance 2002R
Zdroj: Footshop

New Balance 2002R 177,95 €

Minimalistická biela verzia tenisiek New Balance 2002R je ako stvorená na jarné, respektíve letné obdobie, ktoré už všetci túžobne očakávame. 

New Balance 990v6
Zdroj: Footshop

New Balance 990v6 244,95 €

Exkluzívny pár v čiernom vyhotovení, ktorý skvelo doplní každú zbierku. Takto by sme charakterizovali tenisky New Balance 990v6 so semišovými panelmi a s priedušným látkovým telom. 

Estetika zo začiatku milénia 

Ako sme uviedli už pri skateboardových teniskách, módna estetika zo začiatku milénia je späť, čo pozorujeme nielen vo svetových metropolách, ale aj doma.

Módny štýl s prívlastkom Y2K je stále v kurze, čo znamená, že aj v roku 2023 môžeš zo šatníka vytiahnuť outfity, ktoré si nosil v puberte. Inšpiráciu nájdeš vo videoklipoch Britney Spears, TLC či NSYNC.

Nemusíš s tým súhlasiť, ale trend sa tu udomácnil, čo návrhári využívajú naplno. Na prehliadkových mólach v Londýne, Miláne aj Paríži sme videli školské minisukne, kárované košele, športové šortky, nohavice s nízkym sedom, krátke vrchné diely či výrazné doplnky v podobe farebných klobúkov a oblých slnečných okuliarov. 

Návod, ako sa obliecť podľa štýlu Y2K, nájdeš v článku.

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Phoenix Fleece Pants W  64,95 €

Zvonové teplákové nohavice neodmysliteľne patria k móde zo začiatku milénia. V ponuke značky Nike Sportswear sme našli tento atraktívny svetlohnedý variant s veľmi krátkym rozparkom. 

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Phoenix Fleece Sweatshirt W  77,95 €

Do ulíc svetových metropol môžeš vybehnúť aj v tomto flísovom svetri s 3/4 zapínaním na zips od značky Nike Sportswear. 

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Solo Swoosh Sweatshirt 94,95 €

Klasická mikina bez kapucne patrila medzi obľúbené streetwearové kúsky a krok vedľa týmto pohodlným štýlom neurobíš ani v roku 2023.

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Tracksuit x Off-White™ 384,95 €

Spolupráca medzi značkami Nike Sportswear a Off-White™ priniesla aj túto športovú súpravu, ktorá je ako vystrihnutá z rapových videoklipov z prvých rokov v tomto tisícročí. 

Exkluzívna dostupnosť

„Zaujímavý trend sledujeme v prostredí prémiového streetwearu, keď značkám opätovne viac záleží na kamenných obchodoch. Napríklad vedenie Stussy má od začiatku nového roku podmienku, že ich produkty môžeme predávať len v kamenných obchodoch a nemôžu byť dostupné online. Podporuje to exkluzivitu a väčší záujem u cieľového zákazníka, ktorý chce len niečo výnimočné, čo nemôže vlastniť každý,“ povedal Radim Stezka a na záver prezradil plány obchodu Footshop„Aj v tomto roku budeme rozširovať naše portfólio prémiových značiek, a to o výrobcov, ktorých budeme mať v ponuke ako jediní v Českej republike. Zatiaľ môžeme spomenúť label AMBUSH.“

 

MISBHV
Zdroj: Footshop

MISBHV Sport Active Classic Top 99,95 €

Športový vrchný diel v krátkom strihu využiješ v priebehu letných mesiacov na sto percent. Tento svetlozelený top od MISBHV môže byť tvoj za približne 65 eur vďaka zľave vo výške 35 percent. 

McQ
Zdroj: Footshop

McQ Mended Rollneck 319,95 €

Skvelo vyzerá aj tento žltý skrátený rolák z úpletu s kontrastným prešívaním od značky McQ.

Raf Simons
Zdroj: Footshop

Raf Simons Oversized Graphic T-Shirt 364,95 €

Jedna z posledných šancí, ako môžeš získať produkty spod rúk Rafa Simonsa za pôvodnú cenu. Belgický módny návrhár ukončil vlastnú značku, pričom v poslednej kolekcii bolo viacero atraktívnych modelov vrátane tohto trička s grafickým motívom. 

Heron Preston
Zdroj: Footshop

Heron Preston Graphic T-Shirt 399,95 €

Naše srdcia si získali aj tričká s výraznými grafickými potlačami od amerického návrhára Herona Prestona. V tomto prípade ide o čierne nadrozmerné tričko s kontrastným fialovým motívom plameniaka a nápisom. 

A-COLD-WALL*
Zdroj: Footshop

A-COLD-WALL* Geometric Logo Sweater  449,95 €

Pleteniny sú must have v každom šatníku, a to bez ohľadu na vek či pohlavie. Z ponuky značky A-COLD-WALL* sme vybrali tento sveter s geometrickými vzormi v minimalistickom trojfarebnom vyhotovení. 

A-COLD-WALL*
Zdroj: Footshop

A-COLD-WALL* Cubist Bomber Jacket 1 199,95 €

Úplný záver výberu venujeme leteckej MA-1 bunde od značky A-COLD-WALL* v béžovej farbe s množstvom asymetrických prešívaní, vreciek aj nášivkami.

Kompletná ponuka v online obchode
Domov
Zdieľať
Diskusia