Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2023 o 17:06
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Slovenský dizajnér Jozef Kabaň končí vo Volkswagene, vedenie zrejme nebolo spokojné s jeho výtvormi

Slovenský dizajnér Jozef Kabaň končí vo Volkswagene, vedenie zrejme nebolo spokojné s jeho výtvormi
Zdroj: Volkswagen
TECH
Uložiť Uložené

Za nečakaným odchodom má byť údajne samotné vedene značky, ktoré nie je dlhodobo spokojné s jeho tvorbou.

Jozef Kabaň, ktorého estetický rukopis nesie Bugatti Veyron, sa do povedomia širšej verejnosti dostal ako šéfdizajnér Škody, zažíva ostatné roky turbulentné obdobie. V roku 2017 totiž rodák z Námestova po desiatich rokoch opustil Škodu a nastúpil do dizajnérskeho tímu BMW. V roku 2019 však svet obletela správa, že v BMW končí a putuje do značky Rolls-Royce, kde nevydržal ani rok. Už v januári 2020 nastúpil na post šéfdizajnéra Volkswagenu. Najnovšie sa však dozvedáme, že Jozef Kabaň končí aj na tejto pozícii.

Informuje o tom portál Automotive News, ktorý sa odvoláva na zdroje priamo z radov automobilky. Slovenského dizajnéra má na poste šéfdizajnéra automobilky Volkswagen od 1. februára nahradiť Andreas Mindt, ktorý doteraz šéfoval dizajnérskemu tímu koncernového Bentley. Za nečakaným odchodom má byť údajne samotné vedene značky, ktoré nie je dlhodobo spokojné s jeho tvorbou.

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022 o 16:30

Kameňom úrazu mal byť najmä elektromobil ID.2, ktorý vzíde zo štúdie ID.Life. Thomas Schäfer, nový CEO Volkswagenu, totiž údajne nie je spokojný s retro štýlom konceptu, ktorý má súčasne poslúžiť aj ako nový dizajnový jazyk elektromobilov rodiny ID od roku 2025. Schäfer zároveň požiadal Kabaňa prepracovať projekt Trinity – budúca elektrická vlajková loď podľa šéfa značky má namiesto sedanu nadobudnúť vzhľad crossovera.

Volkswagen sa k tejto téme zatiaľ oficiálne nevyjadril, stane sa tak zjavne v najbližších dňoch. Najznámejší slovenský dizajnér by však koncern opustil úplne nemal, presunúť by sa mal na iný post v rámci štúdia VW Design Future Centrum.

Jozef Kabaň,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia